Викладачі кафедри обліку і аудиту взяли участь у міжнародній конференції в Азербайджані

18-20 квітня 2024 року д.е.н., проф. Пойда-Носик Н.Н. та викладач кафедри обліку і аудиту Шебештень Е.Г. взяли участь у 28-ій Міжнародній конференції FAI «Революція штучного інтелекту в цифровізації та управлінні бізнесом», організованій Бізнес-школою UNEC Азербайджанського державного економічного університету та Індійською академією освіти та досліджень (FAI). Сам університет є одним із найбільших вищих навчальних закладів країн Південного Кавказу, а бізнес-школа UNEC є фундаментальним навчальним центром у регіоні з поглибленим вивченням економіки. Навчальний процес та підготовка кадрів відповідає американській та європейській освітнім системам. UNEC Бізнес Школа Азербайджанського Державного Економічного Університету є повноцінним членом EFMD (Європейський фонд розвитку управління). EFMD є однією з основних мереж бізнес-шкіл у світі та членство в цій мережі створює широкі можливості для обміну адміністративним та викладацьким складом програми та магістрантами в галузі управління бізнесом, а також для обміну знаннями та співпраці з передовими університетами світу.

Під час першого дня конференції, 18 квітня, у вступній частині з вітальним зверненнями до учасників конференції виступили президент FAI проф. Премжіт Сінг,  віце-президент FAI проф. Пойда-Носик Н.Н., директор бізнес-школи UNEC д-р Назім Гаджієв та генеральний секретар FAI проф. Панкадж Срівастава. З вітальним словом у форматі онлайн до учасників конференції звернулися також колеги з України, Туреччини, Бразилії, Індії, Румунії та Таїланду. В рамках інавгураційної програми українська та індійська делегації вручили подарунки організаторам конференції.

Технічна сесія першого дня конференції розпочалася із пленарних доповідей президента FAI проф. Премжіт Сінг та  віце-президента FAI проф. Пойди-Носик Н.Н. Далі проф. Пойда-Носик Н.Н., як модератор, представила і запросила до слова доповідачів д.е.н., завідувача кафедри глобальної економіки НУБіП Вдовенко Н.М., д.е.н. та проф., завідувача кафедри комп’ютерних систем Харківського національного автомобільно-дорожнього університету «ХНАДУ» Бабенко В.О. Зацікавленість у представлених темах доповідачів проявилася в активних дискусіях та обговореннях за участю присутніх учасників конференції.

Під час другого та третього днів конференції були проголошені доповіді учасників з Польщі, Таїланду, Малайзії, Португалії, Індії, Румунії, Туреччини, України, США, Канади та Азербайджану.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Важливою подією у межах конференції була зустріч з ректором Азербайджанського державного економічного університету проф. Адалат Джалал огли Мурадовим. Особливо приємним моментом було звернення ректора українською мовою до нашої української делегації. Як виявилося, проф. А.Д.Марадов проживав у Києві протягом 1990-1999 років, навчався в аспірантурі, потім і в докторантурі та працював викладачем у Київському державному університеті ім. Т.Г.Шевченка. Викладав дисципліни: “Макроекономіка”, “Економічна політика”, “Міжнародна економіка”, “Загальна теорія перехідної економіки”. В рамках зустрічі з паном ректором окреслено перспективи співпраці та можливості організації спільних наукових заходів.

Цікавим моментом конференції було вивчення азербайджанської культури та відвідання історичних пам’яток у м. Баку.

Висловлюємо щиру вдячність організаторам, у першу чергу директору бізнес-школи UNEC д-ру Назіму Гаджієву та його команді, а також співорганізаторам конференції за запрошення та теплий прийом.

Матеріал підготовлено:
д.е.н., проф. Пойда-Носик Н.Н.,
професор кафедри обліку і аудиту ЗУІ

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English