Співробітники та студенти кафедри біології та хімії створили мікросад посеред лісу

MyGarden Of Trees – це спільний дослідницький проєкт, що фінансується Європейською Комісією та реалізується під контролем Швейцарського федерального інституту лісових, снігових і ландшафтних досліджень (WSL). Проєкт має на меті оцінити можливості вирощування та регенерації ялиці звичайної (Abies alba Mill.) та бука європейського (Fagussylvatica L.) на території Європи.

Етап посіву насіння, який є предметом дослідження у 2023-2028 роках, успішно завершився. Мікросад створили на території Великодоброньського лісництва 7 лютого 2024 року. Територію для цього нам виділив голова місцевого ОТГ Ференц Надь. У створенні саду взяли участь співробітники кафедри біології та хімії Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, а також студенти другого та третього курсів спеціальності «Біологія».

На цьому робота лише починається, оскільки фенологічний моніторинг та реєстрація даних розвитку цих двох видів дерев триватимуть і надалі.

Шляхом аналізу отриманих даних дослідники зможуть розробити аналітичний інструмент, який допоможе лісівникам краще спланувати посадку лісів відповідно до умов кліматичних змін.

Кафедра біології та хімії

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar