Студенти Інституту Ракоці взяли участь у бізнес-воркшопі «Start up a business»

Кафедра обліку та аудиту Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ у співпраці зі Спілкою молодих угорських підприємців Закарпаття (СМУПЗ) вперше організувала бізнес-форум для здобувачів вищої освіти спеціальності «Облік і оподаткування», метою якого – допомога студентам краще опанувати підприємницьку діяльність. Під час заходу, який відбувся в рамках святкування в Україні Всесвітнього тижня грошей (міжнародної освітньої кампанії Global Money Week), молоді успішні підприємці ознайомили майбутніх бізнесменів і фахівців із власним кар’єрним досвідом.

29 березня 2023 року учасників спочатку привітав президент Спілки молодих угорських підприємців Закарпаття Гусар Пейтер. Він закликав студентів, які навчаються на першому (бакалаврському) та другому (магістерському) рівнях вищої освіти, бути відкритими до напрямку ділового життя та самоосвіти, тому що у найближчому майбутньому для них відкриються нові перспективи як у статусі  працівника, так і підприємця. До цього треба постійно готуватися, «тому вони навчаються в Інституті й саме для цього цей захід організований», – наголосив президент СМУПЗ.

Потім віце-президентка СМУПЗ Гусар Андреа розповіла про цілі, заходи та плани на майбутнє Спілки молодих угорських підприємців Закарпаття. У той же час вона звернула увагу здобувачів освіти на те, що поки вони не мають власного бізнесу, вони можуть зареєструватися на платформі «пріоритетного членства» Спілки і таким чином підвищити свій людський капітал у формі відносин, зокрема матимуть можливість комунікувати  з іншими учасниками ринку як працівники та підприємці.

У другій половині воркшопу троє підприємців охоче відповідали на запитання модераторів заходу – Лоскоріх Габріелли та Потокі Габора. З однієї сторони, підприємиця Шебештень Едіна, яка надає приватні бухгалтерські послуги для малих і середніх підприємств, і представниця сектору послуг – Егреші Єва, директорка ТОВ «ЕУРОС», що здійснює діяльність у сфері надання тендерного супроводу, податкових, бухгалтерських, консультаційних і страхових послуг, з іншої сторони, розповіли про свій досвід кар’єрних сходинок. Виробничий сектор представляв Гусар Пейтер, який на основі власного сімейного бізнесу описав труднощі та можливості минулого й сьогодення сільськогосподарської сфери.

Про професійний інтерес здобувачів освіти свідчило і те, що вони ставили підприємцям багато важливих і цікавих запитань. Під час жвавої бесіди у форматі питання-відповідь  гості розповіли про випробування, з якими вони зіткнулися, як ці труднощі вплинули на бізнес, чому навіть у нинішній ситуації вони вважають, що мають перспективне майбутнє, продовжуючи здійснювати підприємницьку діяльність на Закарпатті.

Наприкінці форуму д.е.н., проф. Бачо Роберт узагальнив підсумки заходу. Завідувач кафедри обліку і аудиту загалом оцінив програму як успішну, адже підприємці показали гарний приклад для здобувачів освіти і, сподіваємось, для майбутніх підприємців. За його словами, такі зустрічі потрібно і надалі продовжувати, тому що вони допомагають вибудувати нові мережі стосунків і сформувати бізнес-ідеї, що, у свою чергу,  є інвестицією в особисте майбутнє молоді та забезпечує підвищення економічного розвитку нашого регіону.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Кафедра обліку  і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar