Студенти кафедри біології та хімії пройшли польову практику у Великій Доброні

З 26 по 29 червня 2023 року кафедра біології та хімії Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ організувала комплексну ботанічну, зоологічну та екологічну польову практику для студентів 1-2 курсів спеціальності «Біологія» та студентів 1 курсу спеціальності «Природничі науки» на території Великодобронського загальнозоологічного заказника.

Великодобронський заповідно-зоологічний заказник є третьою за величиною природоохоронною територією загальнодержавного значення на Закарпатті. Основною метою створення заповідника площею 1736 гектарів є охорона середовища існування та місць розмноження диких тварин, які тут мешкають, підтримка та збільшення їх чисельності. Заповідник ідеально підходить для проведення наукових досліджень та польових практик.

Основною метою польової практики є практичне застосування знань, отриманих на лекційних заняттях, що сприяє успішному розвитку практичних компетенцій, необхідних під час роботи в школі.

Під час практики студенти поповнили свої знання про види рослин і тварин, а також ознайомилися з різними методами та інструментами дослідження. Щоденна програма включала ботанічні дослідження, аналіз води, ідентифікацію дерев, вимірювання мікроклімату, астрономічні дослідження, вивчення водних безхребетних макротварин, спостереження за птахами, ідентифікацію комах. Учасники практики завантажували свої знімки до бази даних за допомогою мобільного додатку «Моніторинг живих організмів Закарпаття». Окрім цікавої та пізнавальної програми, студенти мали змогу покататися на каное, пограти в інтерактивні ігри Низовинної бази та лісової школи для польових практик.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Практичні польові заняття проводили співробітники кафедри біології та хімії Ержебет Когут, Іштван Гаднадь, Іштван Желіцькі, Леонард Іллар, співробітниця Великодоброньського центру професійно-технічної освіти ім. Егана Еде Лівія Сані П. та студентка 1-го курсу магістратури кафедри біології та хімії ЗУІ Камілла Куташі.

Місцем проживання учасників польового семінару стала Низовинна база та лісова школа для польових практик в селі Велика Добронь Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ.

В організації польової поїздки посприяло керівництво інституту, яке взяло на себе витрати на проїзд та проживання наших студентів. Висловлюємо щиру подяку усім причетним за підтримку!

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar