Польова практика студентів кафедри географії та туризму

26-30 червня 2023 року студенти кафедри географії та туризму пройшли літню краєзнавчу практику. Програма проходила в незвичайній формі, порівняно з попередніми роками, але незважаючи на це, студенти спеціальностей Географія та Туризм відвідали різноманітні локації.

За п’ять днів, які були побудовані навколо різноманітних тем – краєзнавство, екскурсоводство, гостинність, історико-культурний туризм, оздоровчий туризм, винний туризм та відпочинок – студенти відвідали декілька локацій краю: Меморіальний парк в с. Чома, Лавандове поле, комплекс «Жайворонок», ресторан «Кулоч», кінний центр Селід, місто Виноградів, ГРК «Магнум», готель «Гелікон», винні підвали Параска, завод «Чизай».

Крім вищеназваних, не можна залишити поза увагою і географічну професійну частину: студенти-географи відвідали Берегівську метеостанцію, де ознайомилися з характеристиками та роботою найважливіших вимірювальних приладів. Наступним пунктом програми було картографування навколишнього середовища, під час якого було проведено геодезичну зйомку за допомогою GPS. Однією з найцікавіших програм для студентів-географів були астрономічні спостереження, коли вони могли вивчати об’єкти нічного неба за допомогою телескопа. Під час практики студенти відвідали геофізичну станцію в с. Тросник, а також проводили гідрологічні дослідження на річках Тиса та Вирке. Студенти провели аналіз проб води в лабораторії інституту під керівництвом викладачів кафедри біології та хімії. Для всебічного розвитку, вдосконалення вмінь та навичок студентів з геоморфології були проведені мінеральні та петрологічні спостереження.

Велику допомогу в проведенні польової практики нам надало керівництво інституту, яке забезпечило проїзд та проживання наших студентів у гуртожитку протягом тижня. Дякуємо вам за підтримку!

Кафедра географії та туризму

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar