Студенти-магістранти та викладачі ЗУІ ім.Ференці Ракоці II відвідали чарівне місто Львів

У передсвяткові дні (21 та 22 грудня 2018 року) студенти українського відділення та їхні викладачі відвідали чарівне місто Львів.

Передовсім завітали до Львівського національного університету ім. Івана Франка, щоб подивитися звітний концерт талановитих студентів факультету культури та мистецтва.

Після обіду мали змогу відвідати Львівську національну наукову бібліотеку України імені Василя Стефаника, де послухали цікаву розповідь про історію її створення, довідалися про те, що бібліотечний фонд налічує понад вісім мільйонів видань.

Увечері у Львівській національній філармонії побували на концерті «Сильвестрові рефлексії» оркестру «Віртуози Львова», де насолоджувалися творами відомих композиторів на різдвяну тематику. Особливо захоплююче було послухати твір Бели Бартока «Румунські танці», в якому сплелися румунські, угорські та слов’янські мотиви. Ведуча музичного дійства розповіла цікаві факти про період життя Бартока, проведений у місті Виноградів Закарпатської області (уг. Szőlős).

Під час перебування у старовинному місті Лева в атмосфері, сповненій новорічно-різдвяними настроями, студенти та викладачі отримали неймовірні враження.

Студентка 1 курсу магістратури
спеціальності «українська мова та література»
Крістіна Вамошій

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar