Студенти-математики на онлайн заняттях Ужгородської школи з програмування „Uzhhorod CodeSchool”

З листопада студенти Закарпатського Угорського Інституту ім. Ференца ІІ. долучилися до занять Ужгородської школи з програмування. Курси проводяться в онлайн режимі один або два рази на тиждень. Уроки введуть досвідчені викладачі Ужгородського Національного Університету – Олександр Володимирович Міца та Сергій Дмитрович Вапнічний.

Викладачі УжНУ на онлайн заняттях розкривають теми, через які можна ознайомитися з методами алгоритмізації на мові програмування С++. Тематики 10 занять охоплюють такі розділи, як ввід та вивід, присвоєння, лінійні конструкції, оператори розгалуження, циклічні конструкції та масиви.

Для перевірки правильності виконання алгоритмів використовуються Інтернет-платформи, зокрема: E-judge УжНУ та онлайн ресурс Eolymp із цікавими завданнями різного рівня складності. Мета цих завдань – заохотити всіх бажаючих ознайомитися з основами програмування, а також розвивати навички з вирішення проблем. Переклад завдань курсу доступно також і на угорській мові та здійснюється студентами та викладачами кафедри Математики та інформатики ЗУІ – учасниками цього курсу.

Сподіваємося, що студенти ЗУІ завдяки цим заняттям удосконалять свій досвід роботи з базовими алгоритмами, потім передавши їх своїм майбутнім учням, коли вже самі стануть вчителями.

Берегсасі Степан, старший викладач,

Теметев Адам, студент 2-го курсу

кафедри Математики та інформатики ЗУІ