Студенти спеціальностей «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта» побували на кафедрі початкової, дошкільної освіти Університету імені Лоранда Етвеша

В останній тиждень листопада 2023 року 20 студентів та 3 викладачів кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ в рамках програми мобільності «Маковець» здійснили поїздку до Будапешта.

Закарпатських гостей на кафедрі початкової, дошкільної освіти Університету імені Лоранда Етвеша зустріла координаторка з питань проведення конкурсів Жофія Немеш, а заступник завідувача кафедрою Угорської мови та літератури, доцент Адам Пелц провів ексурсію кафедрою початкової, дошкільної освіти, розповів про його історію заснування та розвитку, перелік програм підготовки, про їх особливості, а також ознайомив присутніх із науково-просвітницькою діяльністю у сфері культур та національної ідентичності.

Студенти відвідали аудиторне заняття доктора Оршолі Раді на тему «Планування освітньої діяльності», під час якого лектор звернула увагу на важливість процесу планування освітньої діяльності та представила семінар, в основу якого лягла робота в групах на конкретну тему. Під час робочих зустрічей викладачі кафедри також обговорили питання проходження педагогічної практики та обмінялися цінним досвідом у питаннях організації практики.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

У рамках візиту до навчального закладу студенти оглянули бібліотеку кафедри, узяли участь у відкритті виставки «Сторітелінг», матеріали якої були зібрані з фондів видавництва «Академія», «Фортепана», Будинку традицій та колекцій інших установ. На урочистому відкритті гостей привітала декан, габілітований доктор наук Єва Маркус, куратор виставки, дослідниця казок та заступник декана з виховної роботи кафедри початкої освіти Університету м. Новий Сад, професор, доктор Юдіт Фараго, яка висловила про історію створення виставки.

Під час перебування в Будапешті студенти також відвідали кафедру імені Андраша Петьо Університету Земмельвайса, взяли участь у культурно-розважальній програмі, зокрема, завітали до Будинку угорської музики, а також оглянули визначні пам’ятки Будапешта.

Користуючись нагодою, від імені студентів та викладачів кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ хочемо висловити вдячність закладам освіти Будапешта за теплий прийом.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar