Студенти спеціальностей «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта» дізналися більше про роботу кафедри імені Андраша Петьо Університету Земмельвайса

Співробітники кафедри імені Андраша Петьо Університету Земмельвайса спільно з Мальтійською службою допомоги вже кілька разів організовували дні відкритих дверей для студентів Закарпатського угорського інституту імені Ференца ІІ Ракоці, під час яких учасники заходу мали змогу ознайомитися зі специфікою навчального процесу на кафедрі.

Цього разу студенти спеціальностей «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта» разом із викладачами ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ побували на кафедрі імені Андраша Петьо Університету Земельвейса, аби ознайомитися з практичним застосуванням всесвітньо відомого методу Петьо, який вважається інтелектуальним надбанням угорської науки.

Студентів зустріли куратори Центру міжнародної та національної служби Анна Фазекаш та Юдіт Ласло. Після короткого екскурсу керівник групи інструкторів Давід Кіш розповів про особливості раннього розвитку дітей, а керівник відділу дошкільної освіти Еріка Генич акцентувала увагу присутніх на темі розвитку дітей дошкільного віку. Після цього студенти змогли особисто побувати на групових заняттях і поспостерігати за діяльністю вихователів у групі дошкільного віку, інтегрованій групі дітей дошкільного віку та групі дітей, які потребують особливого підходу.

Після тренінгу директорка Інституту кондуктивної педагогіки д-р Рената Фельдеші ознайомила присутніх із життєвим та професійним шляхом Андраша Петьо, а також розповіла про історію заснування Інституту та методику кондуктивного підходу до навчання. Потім слово взяла координаторка проєкту Анна Фегер, яка представила аудиторії особливості роботи з дорослими пацієнтами в амбулаторних умовах.

На завершення заходу заступник декана з навчальної роботи д-р Ласло Матош презентував освітні послуги кафедри імені Андраша Петьо Університету Земельвейсу та охарактеризував перспективи співпраці між двома навчальними закладами.

Користуючись нагодою, від імені студентів та викладачів кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ хочемо висловити вдячність керівництву та викладачам навчального закладу за можливість узяти участь у змістовній програмі, а директору Центру міжнародної та національної служби Палу Чука – за надану допомогу в організаційних питаннях.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar