Студентський кубок Карпатського регіону – 2023

2-4 березня 2023 р. в м. Будапешт було проведено XIV студентський кубок Карпатського регіону (КЕК).

В 2010 р. дані змагання проводились лише з футзалу, але зараз цей турнір став масовий і популярний в карпатсьокому регіоні, адже в ньому беруть участь заклади вищої освіти п’яти країн.

В цьому році силами помірялися студенти в таких видах спорту: Футзал, міні-футбол, баскетбол юнаки і дівчата, волейбол юнаки і дівчата, н/ теніс, шахи та  дартс. Те, що турнір став за масовістю третім в Угорщині говорить сама статистика: 5країн, 89 вищих навчальних закладів, 376 команд, 5412 студентів.

Закарпатський Угорський інститут ім. Ф. Ракоці ІІ вже дванадцять років приймає участь в даному заході, правда лише з футзалу.  У зв’язку з труднощами пов’язаними з перетину кордону в цьому році було вирішено сформувати збірну команду ЗУІ та Центру професійно-технічної освіти імені Егана Еде Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці II, як покав підсумковий результат рішення було правильним, адже ми виспупили гідно.

У змаганнях з футзалу приймало участь 26 команд вищих навчальних закладів, які згідно з жеребкуванням були поділені на шість груп; дві групи по п’ять команд і чотири по чотири команди.  Наша команда попала в групу «Д» разом з командами Будапештського  Університету Метрополітен, Університетом ім. Пийтера Пазмані та Університету з м. Коложвар (Румунія)

Спочатку ігри проходили в групах, результати такі:

  •  Університет ім. Пийтера Пазмані – ЗУІ ім. Ф. Ракоці II 3: 1
  • Будапештський університет Метрополітен – ЗУІ ім, Ф. Ракоці II 0: 4
  • Університет м. Коложвар(Румунія) – ЗУІ ім. Ф. Ракоці II 0: 1

У підсумковій турнірній таблиці ми посіли друге місце, але  мали реальну можливість її очолити. Після цього, на наступний день  нам необхідно було грати з переможцем групи «F» католицьким Університетом ім. Естергазі Кароля м. Егер. Гра виявилась дуже важкою, напруженою, обидві команди активно нападали, але і не забували про оборону.Однак нашій команді вдалося перехопити ініціативу, і одна із атак була результативною і забезпечила успіх з результатом 0 : 1.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Дякуючи цій перемозі ми ввійшли до вісім кращих команд , які в подальшому вели боротьбу за призові місця. Але тут на нас чекав дуже титулований суперник, з яким було дуже важко грати. Спочатку помірялись силами з командою СЕМЕЛВЕЙС, потім з Будапештським інститутом фізичної культури. Обидві гри ми програли, і нам нічого не залишалось, потрібно було грати за сьоме-восме місце з командою м. Коложвар(Румунію). Цю гру ми теж програли і таким чином завершили змагання на восьмому місці.

Хочу подякувати керівникам Центру професійно-технічної освіти імені Егана Еде Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці II, Нодь Іштвану, Балог Яношу та викладачам даного закаду за допомогу в комплектуванні команди для участі в даних змаганнях. Також, виражаю вдячність гравцям команди, які доклали усі зусилля , щоб так успішно виступити захицаючи честь навчального закладу.

А. Д. Візавер
Директор ОСЦ

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar