У центрі уваги – практична підготовка

Відповідно до Законів України «Про освіту» та «Про вищу освіту», «Концепції забезпечення якості освіти ЗУІ», «Положення про анкетування з метою оцінювання студентами роботи викладача та вимірювання рівня задоволеності студентів ЗУІ ім. Ф. Ракоці II», наказу ректора ЗУІ від 5 вересня 2023 р. №76, з метою визначення думки репрезентативної сукупності студентів щодо якості освітньої діяльності в Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці та використання отриманої інформації для удосконалення освітнього процесу, у період від 15 січня до 9 лютого 2024 року було проведено анкетування здобувачів вищої освіти усіх освітніх програм денної та заочної форм навчання.  Здобувачі вищої освіти мали можливість висловлювати свої думки стосовно функціонування інституту, та освітнього процесу з допомогою онлайн анкети.

При анкетуванні студенти висловили свої думки, у тому числі, і про практичну підготовку, і кілька здобувачів вимагали більше акцентів саме на практичну сторону освітнього процесу. Керівництво ЗУІ, відгукнувшись на вимоги здобувачів, 26 лютого провели нараду керівників різних видів практик. Президент ЗУІ, Орос І. наголосила на важливість практичної підготовки майбутніх фахівців. Ректор ЗУІ, Черничко С. зауважив, що відповідно до наказу від 30 січня 2024 p. № 11-Вн до 20 березня проводиться аналіз, обговорення та оновлення освітніх програм на першому та другому рівнях вищої освіти ЗУІ, і у цьому процесі варто приділити уваги висловлюванням здобувачів щодо практичної підготовки. Ректор також звернув увагу на те, що вища освіта є сукупністю систематизованих знань, умінь та практичних навичок.

У ході наради учасники обговорили результати опитування студентів і переглянули засади практичної підготовки в ЗУІ. Після тривалого професійного обміну думками учасники зустрічі домовилися, що найближчим часом знову зберуться та повідомлять про конкретні кроки, які вони пропонують, щоб зробити освітні програми більш орієнтованими на практичну підготовку.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar