“У фокусі талант у сфері спорту” – ІІ Угочанський спорттабір

Благодійний фонд «ГЕНІУС» вже вдруге організовує спортивний табір у Тисапетийтерфолво. Учні віком від 12 до 17 років мали змогу подати заявку в електронному вигляді на участь у таборі з 14 лютого по 31 травня 2022 року. За цей час реєструвалося 45 осіб (15 дівчат, 27 хлопців).

Молоді митці завітали до нас з 15 закладів та 20 різних населених пунктів, та 36 навчальних закладів Закарпаття – Оклі, Братове, Фанчиково, Берегово, Фертешолмаш, Форголань, Мочола, Вари, Велика Паладь, Велика Добронь, Мужієво, Виноградів, Неветленфолу, Шаланки, Дюла, Тисабекень, Перехрестя, Пийтерфолво, Тарнівці, Вербовець.

Табір розпочався 15 серпня 2022 року з участю 24 дітей.

Протягом тижня з охочими займалися наступні викладачі та тренери:

Чаба Діосегі, професійний керівник табору, вчитель фізкультури у середній загальноосвітній школі Фертешолмаш;
Йожеф Гадіняк, учитель фізкультури Пийтерфолвівського ліцею благодійного фонду управління Закарпатської реформатської церкви;
Шандор Корпош, учитель фізкультури середньої школи Неветленфалу;
Карой Гашпар, вчитель фізкультури в Дюлівський середній загальноосвітній школі;
Сергій Бойкович, учитель фізкультури Пийтерфолвівського ліцею;

Протягом тижня тренування молодих спортсменів проводила і Валерія Мока, молода чемпіонка Європи з кіокушинкай-карате та срібна призерка чемпіонату світу.

Табір проходив  у Центрі професійної підготовки ім. Егана Еде в Пийтерфолво, де учасники табору могли обрати серед таких видів спорту, як: настільний теніс, футбол, карате, баскетбол, гандбол, волейбол, шахи, шашки, та інші логічні ігри.

Спорттабір “У фокусі талант у сфері спорту” підтримується урядом Угорщини, Державним секретаріатом національної політики офісу прем’єр-міністра в Угорщині та Фондом імені Габора Бетлена.

Наталія Вараді,
БФ “ГЕНІУС”
офісний менеджер

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar