У ЗУІ ім. Ф. Ракоці фахівці дошкільної освіти поділилися досвідом підготовки дітей до школи

22 березня за організації Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства відбулася конференція для вихователів закарпатських угорських дитячих садків «Проблема адаптації дітей дошкільного віку до майбутніх умов шкільного життя».

Гостей та доповідачів конференції вітала голова секції дошкільної освіти ЗУПТ Єва Габода. У своїй промові очільниця зазначила, що на конференції щороку обговорюються різні теми, що стосуються дошкільного виховання, цьогорічний захід присвячений темі перехідного періоду дошкільнят та підготовки їх до школи.

Потім слово взяла доцент кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти Емьовке Берхгауер-Олас, яка виступила з доповіддю «Готовність до шкільного життя чи придатність до школи». Наступною доповідачкою стала ад’юктант ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Єва Гуттерер, яка під час свого виступу намагалася якомога краще розкрити суть застосування індикаторів готовності до школи з рідної мови. Після цього директорка гімназії імені Каталін П. Франгепан Андрея Якоб розповіла про використання сучасних методів на етапі підготовки дошкільнять до шкільного життя.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

У другій половині дня педагог з великим досвідом роботи з дітьми Моніка Ясік Шімон виступила з доповіддю на тему «Безпроблемний перехід: школа в контексті НУШ». Потім Емьоке Бергхауер-Олас познайомила учасників заходу із практикою арт-терапії.

На прикінці заходу присутні підвели підсумки подій та поділилися враженнями, отриманих протягом дня.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar