Д-р. Марта Такач з Обудайського університету прочила лекцію у ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ

У рамках воркшопу з наук про мережі та обробки даних, організованого 19 березня Гуртожитком імені Ференца Келчеї та кафедрою математики та інформатики Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, з доповіддю в режимі онлайн виступила доцент Обудайського університету д-р Марта Такач. У семінарі взяли участь жителі гуртожитку та студенти кафедри математики та інформатики.

Під час лекції присутні отримали загальну картину використання систем, що використовують нечітку логіку, та дізналися більше про їх практичне застосування. Лекторка, зокрема, представила сфери застосування цих технологій на прикладі систем управління або моделюванні задач. Учасники познайомилися з особливостми роботою програми «Matlab Fuzzy LogicDesigner», та переконалися у важливості використання цього методу та з’ясували сфери його застосування. Крім того, доповідачка розповіла про різні системи штучного інтелекту, такі як «Modus Ponens», «Mamdani», «Sugeno». Наостанок студнти отримали уявлення про нечіткі когнітивні карти, які описують взаємозв’язки між елементами системи у вигляді графів.

Кожен з слухачів отримав нові цікаві та корисні знання, сподіваємося, що лекція пробудила інтерес у студентів до цієї теми!

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar