У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ організували конференцію для педагогів, які працюють у мистецьких школах Закарпаття

13 квітня за організації Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства (ЗУПТ) у Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ відбулася конференція для педагогів, які працюють у мистецьких школах. У заході взяв участь 61 учасник з 11 навчальних закладів Закарпаття.

Присутніх привітала керівниця секції педагогів, які працюють у мистецьких школах ЗУПТ Анджеліка Кепич.

«Метою заснування Професійної асоціації вчителів музики є забезпечення платформи, де вчителі музики із різних куточків Закарпаття можуть дізнатися про світ музики та зануритися в нього, а також обмінюватися думками про те, куди рухається світ музичного мистецтва»,

– наголосила президентка ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ та голова ЗУПТ Ільдіко Орос. Потім слово взяла лауреат премії Ференца Ліста, піаністка Андреа Варнадь, яка цього року була удостоєна нагороди «Заслужений діяч мистецтв Угорщини».

«Програма «Музична магія» перетворилася на історію успіху, однією з осередків реалізації якої є Закарпаття. Це диво. Диво, що в країні, де звучать сигнали повітряної тривоги, де гримлять гармати, молоде і старше покоління збирається разом, аби відчути силу музики. Ми часто задаємо питання: що важливіше: шлях, яким ми крокуємо чи ціль, до якої ми прямуємо? На мою думку, партнера можна зустріти саме в дорозі»,

– зазначила Андреа Варнадь, а потім висловила подяку за висунення її кандидатури на присвоєння звання Заслуженої діячки мистецтв Угорщини від Закарпаття.

Після церемонії відкриття конференції відбувся відкритий урок на тему «Радість від спільної гри», під час якого Андреа Варнадь ознайомила присутніх вчителів з процесом проведення уроку, поділилася порадами, які вона дає своїм вихованцям.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

У другій половині дня учасники заходу мали змогу насолодитися концертом, на якому звучали твори угорських композиторів у виконанні викладачів та учнів закарпатських мистецьких шкіл.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar