Студенти кафедри історії та суспільних дисциплін взяли участь у пізнавальній лекції у галерії «Na’Conxypán»

16 квітня 2024 року студенти кафедри історії та суспільних дисциплін Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ ОП «Середня освіта. Історія» бакалаврату, навідалися до галереї «Na’Conxypán».

Під час навчального візиту студенти поринули у світ живопису та мистецтва завдяки розповіді голови ГО «Товариство угорських митців Закарпаття образотворчого та прикладного мистецтва імені Імре Ревеса» (RIT), кураторки галереї «Na’Conxypán» Агнеш Кулін, а також ознайомилися з експозицією робіт членів RIТ «Весняна виставка», а саме: Ференца Ерфана, Золтана Гоголи, Василя Габди, Наталії Грабар, Ендре Гіді, Аттіли Коприви, Агнеш Кулін, Чаби Куташі, Яноша Рейті, Василя Сочки та ін.

У різних залах галереї представлено картини різних стилів живопису різних періодів, серед яких роботи видатних художників нашого краю. Також відвідувачі зможуть насолодитися доробком закарпатських керамістів. Експозиція охоплює реалістичні та сюрреалістичні полотна.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

На зустрічі також взяли участь двоє співробітників галереї – Дьєнді Ковач та Чаба Куташі. Від закарпатського живописця і графіка Чаби Куташі ми дізналися, що «Na’Conxypán» – це місце, що є предметом тужіння, світ, який придумав і зобразив художник Лайош Гулачі, а також про те, що його батько був родом із Закарпаття.

Виставка працюватиме до 17 травня.

Кафедра історії та суспільних дисциплін висловлює подяку за насичену, яскраву та цікаву лекцію та можливість оглянути виставку.

Вароді Наталія

 

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar