У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ відбувся 8-й Адвентський благодійний День рукоділля

6 грудня у Філологічному кампусі Закарпатського угорського інституту іменні Ференца Ракоці ІІ угорське відділення кафедри філології організувало 8-й Адвентський благодійний День рукоділля.

Присутніх привітав викладач угорського відділення Вільмош Газдаг.

«Ми проживаємо період Адвенту, коли, окрім підготовки до Різдва, ми створюємо святковий антураж для своєї душі»,

– звернула увагу присутніх викладачка угорського відділення Маргарита Кейс, додаючи, що Миколай, чиє ім’я пов’язане з повір’ями, не забув про нас і завітав на святковий захід. За її словами, якщо в цей день загадати бажання, то воно, швидше за все, здійсниться. Етнограф зазначила, щр в цей день не можна сваритися, а якщо все ж таки вдасться це зробити, то прийдешній рік буде сповнений суперечок.

Утім, Миколай приїхав один, але не з порожніми руками, тож студенти-філологи, вбравшись у костюми Крампуса – Біанка Пап, Естер Кішш, Богларка Давід, – успішно пройшли співбесіду, стали помічниками чудотворця та допомагали роздавати подарунки.

Упродовж дня заповзятливим студентам ідеї та корисні поради подавала колишня студентка угорського відділення, вчителька Шаланкського ЗЗСО Єва Каланич. Під її чуйним керівництвом студенти виготовили велику кількість різдвяних прикрас, більшість з яких – з природних матеріалів.

За традицією, матеріали для проведення майстер-класу надали співробітники кафедри, а учасники заходу частувалися смачним чаєм та солодощами.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

А. К.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar