У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ відсвяткували Всесвітній день екскурсовода

Щороку Всесвітній день екскурсовода є особливою подією для Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ. За ініціативи Всесвітньої асоціації екскурсоводів свято, яке відзначає професійну діяльність туристичних гідів, з 1990 року відзначається 21 лютого. З цієї нагоди кафедра географії та туризму спільно з туристично-інформаційним центром «Rákóczi-tour» підготувала змістовну та цікаву програму.

Студенти 3 курсу спеціальності «Туризм» організували цікаву інтерактивну екскурсію містом для учнів берегівських ліцеїстів. Учасниками заходу стали учні 5-х та 6-х класів, які з нетерпінням чекали, аби спробувати свої сили в цікавих змаганнях та виконати низку захопливих завдань.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Упродовж дня школярі брали активну участь у заходах і отримали справжнє задоволення від знайомства з історичною частиною міста, з найвизначнішими будівлями та історією Берегова. Розділившись на дві групи, учні мали виконувати різноманітні творчі завдання, які стали для них справжнім цікавим випробуванням. Наприклад, під час однієї із зупинок учасники мали знайти два заховані конверти. У них були заховані рядки з вірша Шандора Петефі та вірша Тараса Шевченка, які потрібно було розкласти в правильному порядку. Також ліцеїсти отримали спеціальне завдання біля Берегівського католицького костелу — знайти сонячний годинник, під яким вони мали зробити групове фото. Ба більше, кмітливі школярі легко впоралися навіть із таким складним завданням, як імітація статуї чи пропозиція руки й серця.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Кульмінацією змагань стала вікторина «Kahoot!», яка відбулася в атріумі ЗУІ ім. Ф. Ракоці, у якій учні мали змогу перевірити здобуті впродовж дня знання. У підсумку почесне перше місце посів 5 клас, а на другому опинився 6 клас.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Захід став не лише веселим та пізнавальним для школярів, але й надав можливість  дізнатися більше про історію та культурну спадщину свого міста.

Сантов Д.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar