У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ відзначили День Землі

Кафедра біології та хімії спільно з кафедрою географії та туризму і науково-дослідним центром імені Фодора Іштвана огранізувала цикл заходів до Дня Землі.

Захід розпочався лекцією доцента, завідувача кафедри метеорології Університету імені Лоранда Етвеша. габілітованого доктора Роберта Мейсароша на тему «Взаємозвязок між зміною клімату та якістю повітря», яка відбулася 16 квітня.

Офіційне відкриття заходу відбулося 22 квітня. З вітальною промовою до присутніх звернувся доцент кафедри біології та хімії Іштван Гаднадь.

«Хто сказав, що ти не можеш змінити світ? Організатори руху «День Землі» обрали цей девіз як одне з гасел, що символізує основну ідею цього руху. Рух започаткований для того, щоб нагадати нам про те, що неможливо будувати плани на майбутнє, не замислюючись над тим: а що ж ми можемо запропонувати нашій планеті?»,

– зазначив ректор ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Степан Черничко.

Президентка ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Ільдіко Орос наголосила на важливості Дня Землі, який перейшов нам у спадок, і хотілося б зберегти та передати цю традицію наступному поколінню.

«Кожен несе відповідальність перед Землею за збереження того, що людство отримало як скарб»,

– додала вона.

У своєму вітальному слові завідувачка кафедри біології та хімії Ержебет Когут наголосила на важливості проведення різноманітних заходів з педагогічної точки зору, адже студенти у майбутньому стануть вчителями, і саме вони стануть дітям дороговказом у житті. Потім доповідачка ознайомила присутніх з програмою дня та представила голову Товариства з вивчення біорізноманіття Угорщини д-ра Тібора Ковача, який виступив з доповіддю про важливість збереження природи.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

У своєму вступному слові Тібор Ковач розповів про історію створення організації та охарактеризував напрямки її діяльності, а потім прочитав лекцію на тему «Історія ландшафту Малого Балатону та проблеми охорони природи», під час якої учасники заходу ближче познайомитися із флорою та фауною Малого Балатону, а також дізналися про вплив процесу індустріалізації та історичних змін на ландшафт та його дику природу.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

У другій половині дня відбулася тематична вікторина, присвячена Дню Землі, яку підготували студенти магістратури спеціальності «Біологія». Завдяки цікавій вікторині учасники збагатилися новими знаннями.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar