Cтуденти спеціальності «Математика» прочитали лекції вчителям математики закладів освіти з угорською мовою навчання

Для закладів освіти Закарпаття з угорською мовою навчання розвиток методки викладання математики та ефективна передача навчального матеріалу мають першочергове значення. Викладачі та студенти кафедри математики та інформатики Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ поділяють цю думку та спільно із Закарпатським угорськомовним педагогічним товариством докладають максимум зусиль для втілення поставленої мети.

Цього року студенти кафедри математики та інформатики започаткували нову ініціативу, коли прочитали лекцію для вчителів математики закладів освіти Закарпаття з угорською мовою навчання, під час якої ознайомили присутніх з практичною користю своїх курсових та дипломних робіт.

З лекцією на тему «Еволюція компютерних технологій у викладанні математики» виступив студент 4-го курсу бакалаврату Адам Теметєв. Серед студентів магістерської програми тему «Метод зворотніх міркувань в шкільній освіті» зголосилася презентувати студентка 1-го курсу Едіна Пінте.

Лекції відвідали чимало людей, адже презентація студентських робіт є ключовою платформою для обміну досвідом, а впровадження інновацій є важливою складовою не лише у системі вищої освіти, а й має суттєве значення у практичній педагогічній діяльності.

Під час заходу студенти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ представили низку цікавих та інноваційних методів, які допоможуть зробити викладання математики більш інтерактивним та зрозумілим для учнів. Представлені студентами курсові та дипломні роботи висвітлюють такі теми, як ефективне використання цифрових інструментів у процесі викладання математики та використання методу зворотних міркувань на уроках.

Семінар дав учасникам можливість дізнатися про нові методи, які можуть покращити якість викладання. Присутні мали змогу задавати питання та дискутувати, що дало змогу викладачам поділитися власним досвідом та ідеями.

Успішність заходу полягала у тому, що він зумів об’єднати майбутніх вчителів та вчителів-практиків, створивши умови для обміну досвідом та інноваціями, про що свідчила активна участь присутніх вчителів під час заходу.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Загалом, лекції студентів спеціальності «математика» ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ стали чудовим прикладом конструктивної співпраці та обміну знаннями між студентами та викладачами-практиками. Захід надав можливість розглянути нові способи викладання математики, які в довгостроковій перспективі можуть сприяти більш ефективному і приємному навчанню для учнів, а також дізнатися більше про способи їх застосування на практиці.

Кафедра математики та інформатики

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar