У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ влаштували День відкритих дверей

23 лютого Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ відкрив свої двері для всіх охочих. Захід мав ознайомчу мету – дати відвідувачам чітке уявлення про життя закладу та його структурних підрозділів.

Першим присутніх привітав відповідальний секретар Приймальної комісії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Аттіла Товт.

«Наш заклад акредитований в Україні, але не отримує державної підтримки, а функціонує виключно за підтримки фонду, тобто має статус недержавного навчального закладу. Це означає, що фінансову підтримку ми отримуємо з Угорщини, однак діємо відповідно до українського законодавства. Наразі навчання у закладі безоплатне, а студенти отримують стипендію. Утім, ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ – це не лише навчальний заклад, а й місце, де студенти мають можливість скористатися широким спектром культурних пропозицій»,

– зазначила президент ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Ільдіко Орос.

Ректор ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Степан Черничко представив студентам спектр освітніх пропозицій, наголосивши, що заклад пропонує 17 спеціальностей за освітнім ступенем «бакалавр» та 10 напрямів підготовки за освітнім ступенем «магістр». Крім того, перелік навчальних програм поповнився 3 новими напрямами – підготовка перекладачів у таких мовних парах як англійська та німецька мови, англійська та угорська мови, а також українська та угорська мови.

Потім слово взяв проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Дюла Фодор, який ознайомив присутніх з інфраструктурою навчального закладу, його матеріально-технічною базою, а також розповів про можливості, які відкриваються перед майбутніми студентами.

«Як Ви вже довідалися, наш навчальний заклад – багатопрофільний. Я насамперед хотів би звернути увагу на важливість вивчення мов. Наші факультативні мовні курси дають можливість вивчати різні мови світу, а також варто зазначити, що у нашому закладі можна складати заліки та іспити тією мовою, у якій Ви відчуваєте себе найбільш впевнено»,

– додав проректор з навчально-методичної роботи ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Адальберт Рац.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Діяльність Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ дев’ятикласникам представила директорка закладу Катерина Шовш, про можливості, які пропонує приватний заклад «Закарпатський угорський ліцей з угорською мовою навчання» розповіла його очільниця Дора Коврей.

Потім голова студентського самоврядування ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Левенте Сабо звернув увагу присутніх на те, що студентське життя в закладі надзвичайно насичене, а різноманітні спортивні та культурні заходи не дадуть нудьгувати у вільний від навчання час.

На останок Аттіла Товт поділився очікуваними результатами вступної кампанії, додавши, що керівництво закладу очікує найближчим часом отримати остаточний порядок вступу, затверджений Міністерством освіти і науки України, а також представив завідувачів кафедр та розповів про навчальні програми, що пропонуються на них.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

У другій половині дня учні та їхні батьки мали змогу ознайомитися із життям навчального закладу та оглянути його структурні підрозділи. Відвідувачі, зокрема, дізналися від завідувачів кафедр та їх викладачів більше про особливості навчального процесу та можливості, якими можна скористатися, навчаючись на тій чи іншій кафедрі.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English