У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ влаштували конкурс народної пісні «Хотів би я Тису перейти»

Цього року Закарпатське угорськомовне педагогічне товариство вже у двадцять восьме організувала конкурс народної пісні «Хотів би я Тису перейти». Захід відбувся 18 березня на базі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.

Присутніх вітала керівник офісу Закарпатське угорськомовне педагогічне товариство Єва Фодор, яка висловила радість з того, що захід проводиться в режимі офлайн.

Голова Мережі будинків традицій Закарпаття (МБРЗ) та кураторка конкурсу Каталін Пал, висловила слова вдячності вчителям, дітям та членам журі за те, що в ці непрості часи продовжують плекати традиції.

Старший викладач Інституту музики Ніредьгазького університету Еріка Югас відзначила професійний розвиток виконавців, який – за її словами – можна не тільки побачити, але й почути.

Конкурс проводився з метою представлення та плекання традицій. Члени журі відзначили низку виконавців та колективів бронзовими, срібними та золотими медалями.

Рішенням високоповажного жюрі у першій віковій групі володарями золотих медалей у категорії «Сольні вокалісти» стали: I. Анна Дьєрке, II. Матяш Іллар, III. Емілія Мітро та Евелін Селко. У другій віковій групі золотими медалями у категорії «Сольні вокалісти» відзначили творчість: I. Алекси Ванесси Лазар, II. Мір’яма Бач та Ребеки Петри Кочіш, III. Бернадетт Попович.

Золоту медаль у категорії «Вокальні ансамблі» у першій віковій групі отримали: I. «Співочі пташки», II. вокальний ансамбль «Далош Пачіртак» та ансамбль «Чісерго» смт. Вишково, III. вокальний ансамбль «Дьєндькаларіс» та угорський фольклорний ансамбль «Естерланц». Золоті нагороди у другій віковій групі в категорії «Вокальні ансамблі» отримали: I. Вокальний ансамбль Коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці, II, ІІ. Фольклорний амсабмль «Напшуґар».

Подібного до попередніх років цього року професійним партнером заходу стала МБРЗ, а меценатом проєкту – родина Пал.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar