Викладачі кафедри біології та хімії відвідали Університет ім. Яноша Шеє у місті Комарно

Днями завідувачка кафедри біології та хімії Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Ержебет Когут разом з  координаторкою відділу сільського господарства кафедри Іриною Повлін, у рамках програми академічною мобільності «Еразмус+» здійснили офіційний візит до Університету ім. Яноша Шеє.

Під час візиту Ержебет Когут мала змогу поспілкуватися з керівниками закладу і співробітниками кафедри біології та хімії.

Крім цього, берегівська делегація провела робочу зустріч з ректором Дьєрдьєм Югас, проректорами Йожефом Букор, Ренатою Гаябач Маховою і Меліндою Надь, під якої обговорювалися можливості подальшого співробітництва між двома закладами освіти та зміцнення вже наявних.

Питання розширення партнерських зв’язків між кафедрами (організація спільної екскурсійної практики) робоча група вважає вкрай вважливим.

Під час розмови з проректором Меліндою Надь мова йшла про вагоме значення забезчення належної якості освіти та методи їх реалізації.

Крім того, представники закладів освіти обговорили можливість започаткування спільних навчальних та наукових проєктів, які реалізовуватимуть на базі обох закладів. Проректор розповіла про особливості системи словацької освіти, навчальні програми дисциплін, які викладаються в університеті, а також про зміни в системі початкової та середньої освіти.

Під час зустрічі з студентами  Ержебет Когут розповіла про навчальний процес Інституту ім. Ракоці, детально представила наукову діяльність, яка продиться на базі кафедри біології та хімії, а також Науково-дослідного центру ім. Іштвана Фодора.

У рамках офіційного візиту Ірина Повлін зустрілася з студентами четвертого курсу. Охарактеризувала актуальні питання фармакогнозії, розповіла про умови збору та переробки лікарських трав і методи вилучення активних інгредієнтів з них. Ознайомила студентів з найсвіжішими результатами наукових досліджень, пов’язаними з лікарськими рослинами, які вирощуються на Закарпатті. Потім представила ряд лікарських рослин з антиоксидантними властивостями, що використовують у медицині.

Опісля цього, делегація шукала можливості задля поглиблення спільних наукових напрямків і подальшої співпраці.

Візит приніс чимало користі, як в індивідуальному, так і в плані поглиблення партнерських відносин.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar