У ЗУІ відбулися профорієнтаційні заходи

У Закарпатському угорському інститут імені Ференца Ракоці ІІ 19 травня цьогоріч уже вдруге відбувся День відкритих дверей. Захід проводився з метою познайомити майбутніх абітурієнтів з життям закладу та його структурних підрозділів, а також проінформувати їх про вступну кампанію 2023 року до вищих навчальних закладів.

Вперше День відкритих дверей у закладі відбувся 10 березня. З цієї нагоди учні та їхні батьки мали змогу познайомитися з життям закладу та отримати інформацію про роботу факультетів. Учасники заходу мали змогу дізнатися більше про навчальні програми кафедр від їх завідувачів викладачів.

Другий день відкритих дверей відкрила президент ЗУІ Ілдьіко Орос, яка привітала учасників, а потім учасники спільно промовили цьогорічний лозунг закладу: «Інститут чекає на вас!»

«Закликаю всіх присутніх озирнутися навколо, пізнати багато цікавого і повернутися сюди під час вступної кампанії, адже інститут чекає на всіх»,

– зазначив ректор ЗУІ Степан Черничко.

Потім секретар приймальної комісії Аттіла Товт відрекомендував присутнім представників факультетів та ознайомив їх з програмою заходу.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Впродовж дня учасники могли взяти участь у цікавих програмах та інтерактивних заходах.

Секретар Аттіла Товт поінформував учасників в індивідуальному порядку про правила вступу у 2023 році.

Кафедра педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти організував для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку куточок казок, майстер-клас з рукоділля, народні ігри, смуга перешкод, ігри на спритність та рухливі ігри.

Відділення англійської філології відкрив свої двері перед учнями 5-11 класів, які прагнули зануритися у світ англійської мови та дізнатися більше про англомовні країни, їхню культуру та традиції. Відвідувачі побували на інтерактивній лекція про англомовні країни, взяли участь у вікторина, продегустували традиційний англійський чай а також мали можливість перевірити, наскільки ефективно можна вивчати мову, співаючи відомі англійські хіти та пісні.

Відділення угорської філології теж підготував різноманітну програм учням 5-8 класів, щоб ті відчути себе немов у казці, а для учнів 9-11 класів організувала творчу літературну вікторину.

З повсякденним життям Українського відділення кафедри філології могли познайомитися учні 5-11 класів, які проявляють інтерес до української мови та літератури. Протягом дня учні взяли участь у різноманітних мовних іграх.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Кафедра історії та суспільних дисциплін провели інтерактивну онлайн-вікторину для зацікавлених школярів. Для участі у вікторині необхідно було мати мобільний телефон. Найкращі учні отримали винагороду.

Кафедра географії та туризму підготувала не менш чікаву програму, під час якої учні 5-11 класів точно не нудьгуватимуть. Учасники відвідали виставку мінералів, взяли участь у країнознавчій вікторини, перевірили свої вміння орієнтуватися по карті «наосліп», оглянули заклад.

Відвідувачі кафедри біології та хімії взяли участь у захопливих хімічних експериментах, інтерактивних заняттях з зоології та ботаніки. Учні 5-8 класів оглянули та оцінили багатство власної колекції та лабораторії кафедри та дізналися більше про повсякденне життя вчених-натуралістів.

Програма кафедри математики та інформатики, насамперед, була націлена на учнів 8-11 класів. Охочі познайомилися з 3D-моделюванням, дізнаються більше про практичну математику (кулі, кубик Рубіка, Ханойські вежі), а також продемострували свої інтелектуальні здібності в настільних та індивідуальних іграх (кооперативних, математичних та логічних).

Кафедра обліку і аудиту своїми програмами мала на меті підвищити фінансово-економічну грамотність. З цією метою учасникам заходу могли проявити себе в інтерактивних іграх, в різних ситуаційних сценах та виконали ряд креативних вправ.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English