У ЗУІ вкотре засідала Вчена Рада

24 травня відбулося чергове засідання Вченої ради Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.

Захід розпочався з культурної програми, яка стала вже доброю традицією. Керівник відділу образотворчого мистецтва Агнеса Кулін поділилася успіхами проєкту «Розфарбуймо наше довкілля» та вручила подяки тим, хто брав найактивнішу участь у його реалізації Потім президент ЗУІ Ільдіко Орос та ректор ЗУІ Степан Черничко вручили атестати про присвоєння вченого звання доцента викладачці кафедри педагогіки та психології Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Маріанні Островській, викладачці кафедри історії та суспільних дисциплін Надії Маринець та викладачеві кафедри географії та туризму Стефану Молнару Д.

Після цього засідання відкрив Степан Черничко, який привітав учасників Ради та ознайомив присутніх з порядком денним.

Першим питанням порядку денного стало обговорення виконання рішень Вченої ради та наказів ректора і президента ЗУІ, про яке доповів секретар Вченої ради Олександр Бергхауер. У своєму виступі він, зокрема, звернув увагу на важливість виконання поточних завдань у встановлені терміни.

Наступним пунктом порядку денного було присвоєння вчених звань. Кандидатів представляв проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ Дюло Фодор. Вчена рада проголосувала за присвоєння вченого звання доцента відділення англійської філології Ілоні Лехнер.

Потім члени Ради під керівництвом завідувача відділу Івана Силадія затвердили освітні програми та навчальні плани на 2023-2024 навчальний рік.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після цього під керівництвом Ільдіки Орос члени Ради визначилися з кандидатами на отримання найвищої нагороди інституту – премії Ракоці.

Потім проректор з навчально-методичної роботи ЗУІ Адальберт Рац запропонував внести зміни та доповнення до деяких нормативних документів інституту.

Наступним пунктом порядку денного стала доповідь голови Ради із забезпечення якості вищої освіти Імре Сакала, який відзвітував про результати опитування роботодавців-випускників ЗУІ.

Наприкінці засідання проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ Дюло Фодор поінформував присутніх про підвищення кваліфікації та професійний розвиток науково-педагогічного складу навчального закладу. За його словами, 47 викладачів з 5 кафедр взяли участь у програмах підвищення кваліфікації та мобільності. Зрештою, Рада затвердила науково-методичні видання на основі подань кафедр та НДЦ.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar