Учасникам міжнародної конференції провели ексурсію визначними місцями Берегова

Кафедра обліку і аудиту Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ у співпраці з Національним інститутом стратегічних досліджень організувала міжнародну наукову конференцію «Цифрова економіка та сталий розвиток: новітні тенденції у фінансах, обліку, менеджменті, соціальних та поведінкових науках». Конференція відбулася 26-27 березня в рамках серії заходів «Дні Ракоці».

Наступного дня конференції, 27 березня, учасники мали змогу взяти участь у цікавій екскурсії Береговом, яку провела керівниця туристично-інформаційного центру «Ракоці-тур» Ванесса Бірток.

Екскурсія проводилася двома мовами – угорською та українською. Першою зупинкою стало приміщення найстарішої будівлі, розташованої в самісінькому серці Берегова, – римо-католицького костелу. Учасники дізналися більше про історію та легенди міста, а також побували у старовинному замку Бетлена та Ракоці.

Після цього учасники конференції навідалися до статуї Діви Марії, встановленої римо-католицькою церквою, пам’ятника Тарасу Шевченку, погруддя Тамаша Есе та пам’ятника Шандору Петефі. Згодом екскурсія продовжилася оглядом колишнього Панського казино Берегівського комітату, яке нині функціонує як ресторан «Золота пава», та унікальної споруди у готичному стилі – «горбатого кам’яного мосту», що в центрі міста. Далі Ванесса Бірток розповіла про оновлений у 2019 році парк «Будапешт» та кінну статую Ракоці.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Оглядова екскурсія завершилася на площі Героїв, де гості відвідали реформатську церкву та будівлю колишнього Палацу комітатського суду, у якому зараз функціонує ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

У другій половині дня охочі мали змогу оглянути будівлю інституту зсередини.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar