Участь студентів у 36-й Всеугорській науковій студентській конференції у секції «Фізика, науки про Землю та математика»

11-13 квітня у м. Весприм (Угорщина) відбулися секційні засідання 36-ї Всеугорської наукової студентської конференції (ВНСК) за тематичними напрямами фізика, науки про Землю та математика. Інститут Ракоці та саме Закарпаття представляли загалом 29 осіб: 7 викладачів-спостерігачів, 3 доповідача та 19 студентів-спостерігачів. Отримати право виступу на ВНСК закарпатські студенти змогли за результатами, досягнутими на наукових студентських конференціях останніх двох років. З 3-х доповідачів 2 були з кафедри географії та туризму, 1 з кафедри математики та інформатики ЗУІ ім. Ф.Ракоці ІІ.

У секції «Соціальна географія», підсекції «Сталий розвиток регіонів і поселень» була представлена доповідь Домініки Шімон на тему: Можливості розвитку туризму в Закарпатті, науковий керівник к.г.н. Олександр Бергхауер. У підсекції «Географія населення та соціальна географія» виступила з доповіддю Лідія Товт на тему:  Дослідження ставлення до планування сім’ї у поселеннях південно-західної частини Мукачівського району, науковий керівник к.г.н. Йосип Молнар.  У секції математики, а саме алгебри і теорії чисел, Мозговой Іштван представив дослідження на тему: Групові алгебри з мета-абелевою групою одиниць, під керівництвом др. Югас Тібора. Робота Мозгового Іштвана отримала спеціальну нагороду, з якою ми його вітаємо.

Дана конференція дала студентам Інституту Ракоці можливість зазирнути в маленький куточок наукового життя. На якісно проведених секційних засіданнях студенти не лише набули досвіду, а й отримали конструктивні відгуки та поради. Крім професійних доповідей, організатори також передбачили низку культурних та наукових програм, завдяки яким учасники мали змогу познайомитися з містом, де була проведена конференція, а також налагодити контакти.

Вітаємо доповідачів та бажаємо студентам та їх керівникам подальших успіхів! Крім того хочемо подякувати супроводжуючим викладачам за їх роботу та підтримку, які зробили участь студентів у конференції більш комфортною. Також, дуже вдячні співробітникам благодійної організації Геніус та організації Студентські наукові гуртки без кордонів (HTDK), які надали можливість взяти участь у конференції.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Лідія Товт,
студентка-магістрантка І курсу спеціальності Середня освіта (Географія)

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English