Учні Батрадівської гімназії досліджували рослинний світ ботанічного саду ЗУІ

5 червня 2023 року учні Батрадівської гімназії здійснили екскурсію до Ботанічного саду ім. Йожефа Сікури Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ.

У заході взяли участь понад 50 учнів у супроводі своїх вчителів, які відвідали будівлю ботанічного саду, ознайомилися з його призначенням, історією створення, особливостями діяльності, яка ведеться в ньому.

В рамках програми відвідувачі могли взяти участь в експериментальних освітніх заняттях, в рамках якої учні, розділившись на команди по 10 осіб, мали змогу самостійно дослідити територію за допомогою гри з QR-кодом та картою. Завдання полягало в тому, щоб знайти рослини за допомогою карти, а потім ідентифікувати та сфотографувати їх. Крім того, відбулося змагання між вчителями та учнями у рамках ігор для розвитку пам’яті, які проводилися в саду..

Завідувач ботанічного саду Золтан Копор провів екскурсію та розповів цікаві факти про рослини. Учні мали можливість ближче познайомитися і роздивитися різні види рослин, розміщених у різних куточках саду, а також дізнатися про мешканців так званного готелю для комах.

Програма продовжилася відвідуванням етнографічного музею-садиби у Великих Берегах, де діти мали змогу оглянути знаряддя праці, меблі та народне вбрання своїх предків. Найсміливіші могли випробувати свої сили в народних іграх, які проходили на подвір’ї.

На завершення заходу команди розгадували кросворд, питання якого були спрямовані на інформації та досвіді, отримані впродовж дня.

Упродовж усієї поїздки панувала весела атмосфера, а діти та вчителі повернулися з цілим багажем приємних вражень.

Кафедра біології та хімії
Науково-дослідний центр ім. Іштвана Фодора

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar