В інституті Ракоці відзначили День угорської народної казки

У день народження Бенедека Елека, 30 вересня, ми відзначаємо День угорської народної казки. Вже стало традицією, що, зберігаючи пам’ять про великого казкаря, кафедра педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти інституту Ракоці з цієї нагоди організовує день казки.

Метою Дня казки є те, щоб бібліотекарі, вихователі дитячих садків, учителі та фахівці з казок, а також діти та дорослі, які люблять казки, з особливою пошаною звернулися до казок як угорських, так і інших народів в день народження Бенедека Елека.

Захід відбувся 28 вересня, на початку якого присутніх привітала Ева Габода, викладач кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти.

«Угорська народна казка – це цінність, скарб, який дорогий усім нам»,

– сказла вона.

Після цього присутні – групи «Білочка» та «Бджілка» приватного закладу “Гімназіі імені Каталін П. Франгепан” та учні 2-го класу Берегівського ліцею імені Лайоша Кошута – мали змогу вивчити народну пісню під керівництвом Ержебет Кокаш, викладач народного співу дитячої школи мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода». Далі учасники мали змогу послухати закарпатську угорську народну казку «Інсула» у виконанні казкарки та письменниці Сільвії Курмай-Раті.

Після прослуховування казки Ержебет Кокаш і Крістіна Ботош, викладачі дитячої школи мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода», навчали малечу народним іграм і народним танцям, а потім заповзятливі могли виготовити корони з паперу в рамках майстер-класу.

Всі учасники заходу змогли повернутися додому з щасливим серцем та збагаченими незабутніми враженнями.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar