В ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ проводили юридичний брифінг

У Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ майор Берегівського відділу поліції Володимир Якимчук, проректор інституту Адальберт Рац, юрист нашого закладу Андрій Моца та юрисконсульт Андреа Козак провели юридичний брифінг.

Захід відбувся 25 жовтня в Атріумі інституту.

Мова йшла про розпивання алкоголю в громадських місцях, що принижує людську гідність. Повнолітніх поліція може оштрафувати на місці, неповнолітніх притягують до адміністративної відповідальності.

Крім того, пан Якимчук зазначив, що чинне законодавство також регулює куріння. За куріння в невідведеному для цього місці повнолітніх можуть оштрафувати, а у випадку неповнолітніх – батьків. Згідно з чинними правилами, популярні серед молоді електронні сигарети прирівнюються до звичайних.

Майор також звернув увагу на домашнє насильство, наголосивши, що якщо хтось став жертвою насилля або знає про такий випадок, то негайно повинен звернутися до поліції.

Ректор та юристи нашого закладу розповіли, що під час війни та воєнного стану, які вирують у нашій країні, кожен повинен поводитись ще відповідальніше. Після 22:00 у будні та після 23:00 у вихідні заборонено проводити вечірки та шуміти. Це має враховувати кожен, інакше поліція може притягнути їх до відповідальності.

Будьмо відповідальними!

К. А.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar