Відбулося засідання Вченої ради ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ

13 жовтня відбулося чергове засідання Вченої ради Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.

Засідання ради, згідно рекомендацій Міносвіти, відбулося онлайн.

Засідання відкрив Степан Черничко, ректор закладу. Після вітання членів сенату, ректор оголосив питання порядку денного.

Першим пунктом було оголошення змін у особовому складі Вченої ради секретарем ради Олександром Бергхауер.

Наступним питанням порядку денного засідання Ради було присвоєння вчених звань. Питання представив Дюло Фодор, проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ, а рада проголосувала за звання професора для викладача кафедри педагогіки та психології Антоніни Чічук.

Потім Аттіла Товт, відповідальний секретар Приймальної комісії ЗУІ доповів про результати вступу 2022-го року.

Усього за цьогорічний вступний період на бакалаврат та магістратуру інституту надійшло 1,5 тис. заяв, з них укомплектовано 672 місця (555 місць на бакалавраті та 117 місць на магістратурі).

kep

Опісля члени ради під керівництвом Адальберта Рац, проректора з навчально-методичної роботи ЗУІ, затвердили зміни в структурі навчального року. Після цього присутні під керівництвом проректора Дюли Фодора прийняли рішення щодо еквівалентності  документів про освіту, що видані за кордоном для деяких працівників ЗУІ. 

Наступним було обговорення рішення про присвоєння імені навчальному корпусу No2. (Берегово, вул. І.Франка 14.) ЗУІ. За пропозицією завідувача кафедри філології Аніко Берегсасі члени Ради одноголосно вирішили, щоб корпус назвали на честь Іштвана Ковтюка.

Результатами моніторингу освітнього процесу в ЗУІ поділився Іван Силадій, завідувач відділом.

Наступним, Дюла Фодор, проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ поінформував присутніх про підвищення кваліфікації педагогічного та наукового складу інституту. Він повідомив, що

30 колег, які представляли 6 відділів, взяли участь у програмах підвищення кваліфікації.

Потім були затверджені представлені кафедрами фахово-методичні та наукові видання.

В останній частині сесії члени Вченої ради вирішили, що якщо ситуація, яка склалася в нашій області, не зміниться, то з наступного тижня навчання продовжиться у очній формі.

Аніта Курмаї

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar