Вчена рада ЗУI iм. Ференца Ракоцi II провела онлайн-засідання

31 березня вчена рада ЗУI iм. Ференца Ракоцi II провела своє засідання в онлайн режимі.

Першим пунктом порядку денного обговорювалася поправка структури навчального процесу на 2 семестр. Опісля обговорювали акредитацію закладу. Було підкреслено, що акредитація одної з чотирьох спеціальностей iнституту вже завершена. Згідно з рішенням Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, освітня програма «Філологія (мова і література англійська)», другого (магістерського) рівня вищої освіти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ успішно пройшла та була акредитована на п’ять років.

Жужанна Фюзеші, завідувачка відділу контингенту студентів та сприяння працевлаштуванню студентів і випускників, відзвітувала про екзаменаційний період 2021-2022 навчального року. Були переглянуті навчальні програми на 2022/2023 навчальний рік, а також затвердили теми курсових та кваліфікаційних робіт. Проректор Адальберт Рац зазначив, що змінити назву кваліфікаційних та курсових робіт можливо, оскільки в країні змінилися умови для написання робіт. Проректор з науково-педагогічної роботи Адальберт Рац наголосив, що вступ буде нетрадиційним. Цього року ЗНО було скасовано і централізоване тестування не відбудеться. Студенти мають можливiсть подати заявку на вступ, а також отримати більше інформації за цим посиланням.

Наступним пунктом порядку денного стала участь студентів у гуманітарних завданнях та програмах міжнародної мобільності.Відзначили, що студенти та колеги беруть участь у програмі «Makovecz» i «Erasmus+». Повідомили про те, що загалом 151 особа з iнституту допомагає українським переселенцям в Угорщині.

Ректор Степан Черничко подякував роботу Наталії Вароді, а також за допомогу студентам та викладачам.

Адальберт Рац розповів про хід дистанцiйного навчання. Він підкреслив, що наразі немає ніяких проблем. Проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Дюло Фодор наголоcив важливiсть обговорювання оганізаційних питань секції «FiFöMa XXXVI OTDK». Це питання буде обговоренно на окремому засіданні.

Наприкiнцi, йшла мова про освітні потреби біженців в зв’язку з угорською мовою. Проект розробить Наталія Вароді, директорка офісу Благодійного фонду «GENIUS».