Від теорії до практики у сфері ризик-менеджменту

23 жовтня 2023 року здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти у рамках вивчення вибіркової дисципліни «Ризик-менеджмент» зустрілися в онлайн форматі з фахівцем у сфері кредитних та операційних ризиків, кандидатом економічних наук Володимиром Даньківом.

За понад 17 років практики пан Володимир, працюючи у різних фінансових установах, займався оцінкою кредитних ризиків інноваційного фінансування та оптимізацією системи прийняття рішень, насамперед у споживчому кредитуванні, як в Україні, так і більшою мірою у Великобританії. Починаючи з 2015 року працював у провідних компаніях Великобританії, обіймав позиції старшого кредитного аналітика у Specialist Lending Ltd t/a Duologi (дочірня компанія Oaktree Capital Management, Бейсінгсток),  менеджера з кредитних ризиків у Fly Now Pay Later Ltd, (Лондон), керівника кредитної групи Fiinu Plc (Лондон). Організовував звітування та моніторинг кредитних ризиків, надання критичної інформації для підтримки обґрунтованих рішень щодо управління ризиками, застосовував передові методи машинного навчання для прогнозування безнадійної заборгованості тощо.

Спікер поділився зі студентами своїми інсайтами щодо досвіду управління кредитними ризиками у різних секторах, включаючи споживче кредитування, а також особливостей фінансування активів МСП, фінансування судових процесів і роздрібного фінансування, особливостей моделювання кредитного знецінення у відповідності до МСФЗ 9.

У сфері інтересу студентів були питання до спікера щодо можливостей працевлаштування та вимог до претендентів на зайняття посади ризик-менеджера у британських та європейських компаніях. Пан Володимир надав свої рекомендації, на що варто звертати увагу і як готуватися до співбесід у таких випадках.

Кафедра обліку і аудиту щиро вдячна Володимиру Даньківу за проведену гостьову лекцію! Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Кафедра обліку і аудиту ЗУІ

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English