Відбулося чергове засідання Вченої ради ЗУІ

25 жовтня Вчена рада Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці II провела своє чергове засідання.

Захід відкрив ректор ЗУІ Стапан Черничко, який ознайомив присутніх з порядком денним.

Спершу секретар Вченої ради Олександр Бергхауер прозвітував про виконання рішень Вченої ради та наказів ректора і президента ЗУІ. У своїй доповіді окрему увагу приділив важливості виконання поточних завдань та дотримання термінів їх реалізації.

Далі присутні розглянули питання присвоєння вчених звань. Проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ Дюло Фодор провів голосування щодо затвердження кандидатури викладача кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти Івана Силадія на присвоєння вченого звання професор.

Наступним розглянули питання підготовки до акредитації освітніх програм. Разом з тим Вчена рада за головуванням проректор з навчально-методичної роботи ЗУІ Адальберта Раца проголусала за затвердження та оновлення положень ЗУІ.

Опісля цього, за головуванням Адальберта Раца рада затвердила теми і наукових керівників кваліфікаційних та курсових робіт, а також оновлену форму залікової книжки ЗУІ.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Потім присутні заслухали звіти про результати діяльності структурних підрозділів ЗУІ за 2022/2023 навчальний рік, а саме Центру інформатики ім. Т. Пушкаша, Відділу моніторингу освітнього процесу та Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

Наступним питанням порядку денного стало встановлення еквівалентності документів про освіту, виданого за кордоном викладачеві Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Роберту Варзі та професору американського Ніагарського університуту Курту Стагурі.

Потім Вчена рада розглянула питання про затвердження кредитів за результатами професійного розвитку та проходження курсів підвищення кваліфікації співробітників ЗУІ, яке висвітлив проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ Дюла Фодор. За його словами, свою кваліфікацію підтвердили 47 викладачів 7 кафедр та взяли участь у програмах мобільності. В рамках розгляду пункту порядку денного Вчена рада проголосувала за  науково-методичних видань на основі подань кафедр та НДЦ.

Наостанок керівництво ЗУІ – Ільдіко Орос та Степан Черничко – вручило сертифікат про присвоєння звання доцента викладачці відділеня української філології кафедри філології Андреї Певсе.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar