Відбулося жовтневе засідання Вченої ради ЗУІ

Чергова нарада відбулася у Закарпатському угорському інституті.

27 жовтня на початку засідання ректор закладу Степан Черничко привітав викладачів та працівників та представив питання порядку денного.

В якості першого запитання присутні обговорили можливості відкриття нових спеціальностей. Представники кафедр закладу поінформували присутніх про спеціальності, які вони хочуть розпочати, а також представили керівників. Після презентації та обговорення вчена рада прийняла 8 навчальних програм (5 базових і 3 магістерські).

Далі присутні голосували за присвоєння наукових звань. Залучені викладачі – Імре Сакал, викладач кафедри історії та суспільних наук, Вільмош Газдаг, викладач групи угорського відділу кафедри філології, та Лівія Мейсарош, професор кафедри математики та інформатики. Члени вченої ради проголосували за призначення викладачів.

Наступним питанням порядку денного Імре Сакал представив результати вимірювання ефективності роботи співробітників, зайнятих у навчально-науковому колективі. У своїй доповіді він також висвітлив результати вимірювання компетентності студентів.

Андреа Молнар, керівник Секретаріату ректора, розповіла про порядок вручення премій та почесних звань і визнань, заснованих ЗУІ. Положення та зміни до нього затвердили члени Вченої ради.

Про внесення змін та доповнень до внутрішнього розпорядку установи повідомив заступник ректора Бейла Рац. Поправки були прийняті одноголосно.

Про підвищення кваліфікації викладачів інституту розповів заступник ректора Дюла Фодор. Його радує, що викладачі беруть активну участь у різноманітних конференціях та тренінгах. Заступник ректора охарактеризував роботу кафедр, і відповідно до вказаних показників члени ради затвердили питання.

Наприкінці наради керівництво звернуло увагу викладачів та працівників на епідеміологічну ситуацію та поінформувало членів про відповідний указ ректора.