Відзначення Міжнародний день бухгалтера (Відео)

22 листопада 2023 року кафедра обліку і аудиту ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ спільно із цикловою комісією «Облік і оподаткування» Фахового коледжу ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ вже вшосте провели профорієнтаційний захід, присвячений Міжнародному дню бухгалтера у рамках відзначення Днів угорської науки. Цьогорічне дійство відбулося під девізом «Наука: відповіді на глобальні виклики».

Із вітальним словом до всіх учасників звернулася президентка ЗУІ к.п.н., доц. Орос Ільдіко Імріївна, яка наголосила на тому, що

«професія бухгалтера – одна з точних і найбільш потрібних в сучасному світі. Неможливо уявити життя без бухгалтерії – мови бізнесу, адже вона є тим джерелом довіри, якого вимагає суспільство для забезпечення постійного розвитку»

і побажала усім учасникам отримати професійне задоволення від заходу та спілкування.

Програма свята складалася з двох частин: інтерактивної та профорієнтаційної.

Спочатку здобувачі освіти-модератори розповіли про зародження бухгалтерської професії. Знання історії бухгалтерії розширює глибину розуміння професії і забезпечує формування професійних компетентностей. Вивчення досвіду попередніх поколінь слугує важливим джерелом навчання для сучасних майбутніх фахівців.

Потім здобувачі освіти виступили у ролях відомих світських діячів, які розпочинали свою кар’єру з роботи бухгалтера: Генріх Шліман, Елізабет Арден, Аль Капоне, Френк Вілсон, Мік Джаггер, Джанет Джексон. Актори підійшли до поставленого завдання досить креативно, інтерпретувавши всі ролі на новий лад. Кожен образ отримав нове бачення, адже виступи  супроводжувалися яскравими музичними презентаціями та цікавими історичними фактами.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Наступним етапом програми заходу була віртуальна гра за допомогою сучасної онлайн-платформи «Kahoot!». Присутні мали змогу позмагатися між собою, надаючи відповіді на статистичну вікторину у цифровому просторі за допомогою своїх гаджетів. Найактивніші отримали солодкі подарунки!

Профорієнтаційна складова включала зустріч і бесіду із очільницями різних секторів економіки. Запрошені гості – Нодь Ганна Андріївна, голова Великобийганської територіальної громади, та Егреші Ольга Іванівна, директор ТОВ «ТРИЙДВЕЛТ», розповідали про важливість професії бухгалтера з точки зору керівників, зокрема акцентували увагу присутніх на тому, що нині сама професія бухгалтера набула неабиякої суспільної значимості. Варто підкреслити, що без бухгалтера не існуватиме підприємство. У сьогоднішніх умовах господарювання, коли економіка бурхливо розвивається, кожна поважна  установа потребує  висококваліфікованого спеціаліста. Без перебільшення можна стверджувати, що бухгалтер – це партнер керівника, його права рука. Від його кваліфікації, освіченості, відповідальності та професіоналізму  часто залежить прибуток і доля персоналу, а часто і  всієї компанії загалом. Бесіда була жива, активна, з цікавими життєвими прикладами, що залишило незабутні позитивні враження від зустрічі. Спілкування з потенційними роботодавцями є корисним для здобувачів освіти, оскільки дає їм змогу побачити перспективи майбутньої професії та стимулює активно оволодівати комплексом професійно зорієнтованих знань, умінь і навичок, необхідних для того, щоб бути конкурентноспроможними фахівцями, успішно виконувати свої обов’язки та самореалізуватися.

На завершення програми здобувачі освіти презентували власні TikTok відео-ролики тему: «Один день із життя бухгалтера сучасності».

«Насправді, такі заходи є дуже важливими як для здобувачів освіти, які бачать сутність майбутньої професії з практичної сторони, так і для потенційних роботодавців, які можуть передати свій досвід та поділитись досягненнями в своїй роботі. Ми підтримуємо професійну і наукову самоідентифікацію студентів, що є детермінантою становлення їх професійної самосвідомості»,

— відзначила директорка Фахового коледжу ЗУІ к.п.н., доц. Шовш Катерина Степанівна.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Завідувач кафедри обліку і аудиту ЗУІ д.е.н., проф. Бачо Роберт Йосипович підкреслив:

«Такі заходи забезпечують найголовніше – виховання гідних громадян, всебічно розвинених особистостей з широким світоглядом, високим рівнем інтелекту, здатних адаптуватися до вимог сучасного життя, висококваліфікованих фахівців, які могли б втілювати новітні перспективи в економіці, використовуючи  соціальну активність і творчий підхід до виконання завдань».

Знання – скарб; праця – ключ до нього (П’єр Буаст).

 

Кафедра обліку і аудиту

YouTube player
    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English