Заняття з курсу «Країнознавство США» професора Ніагарського університету Курта А. Стахури для студентів кафедри філології

Студенти, здобувачі першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 014 Середня освіта (мова і література (англійська)) кафедри філології Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, протягом осіннього семестру 2023-2024 навчального року мали нагоду прослухати цикл лекцій американського професора, доктора Курта Стахури з курсу «Країнознавство США».

На заняттях лектор не тільки  представив увазі студентства інформативний матеріал про історію, культуру, традиції та сьогоденне життя американців, але й долучив їх до обговорення та дискусій на такі теми, як значення культурної багатоманітності суспільства, збереження історичної пам’яті та долучення до культури інших народів.

Лекції не тільки поглибили теоретичні знання здобувачів із тем, які розглядаються в рамках дисципліни «Країнознавство», але і були цікавими для студентів спеціальності.

Доктор Курт А. Стахура – професор Ніагарського університету, провідний фахівець у викладанні таких дисциплін, як міжкультурна комунікація, менеджмент, управління людськими ресурсами. Його наукова діяльність та консалтинговий досвід дали йому змогу виступати з лекціями у  більш як 25 країнах світу та у Сполучених Штатах.

Здобувачі освіти висловили сподівання на продовження таких зустрічей у рамках міжнародного співробітництва Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ з зарубіжними вищими навчальними закладами.

Кафедра філології

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar