Викладачі кафедри «Обліку і аудиту» Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ взяли участь у міжнародній економічній конференції в Трансільванії

Економічну конференцію в 15-й раз організував економічний  факультет університету Сапієнція міста М’єркуря-Чук (Румунія), центральною темою якої  була “Виклики Карпатського басейну. Глобальні виклики, місцеві  відповіді./ Challenges in the Carpathian Basin. Global Challenges – Local Answers”.

Актуальність виступів  в основному була обумовлена ​​пандемією COVID, як соціальний та економічний виклик номер один сьогодення. Представниками від Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ на онлайн-конференції були завідувач кафедри обліку і аудиту  д.е.н., проф. Бачо Р. Й., старший викладач  кафедри Габор Потокі та  викладач кафедри Генетта Ковач-Румп.

Роберт Бачо та Габор Потокі, під егідою конференції опубліковують свої спільні дослідження, такі як «Вплив пандемії COVID-19 на становище малих та середніх підприємств на Закарпатті». У своїй промові на актуальну тему Габор Потокі прояснив ситуацію підприємців до та після пандемії, а також її вплив на діяльність місцевих підприємців  Закарпаття на основі їх опитування, проведеного восени 2020 року. Опитування показало, що глобальні проблеми також з’явилися і в нашому регіоні, акумулюючи проблеми попередніх періодів. Для  місцевих підприємців  важливе значення мають програми підтримки, особливо програма сприяння підприємництву Егана Еде. Однак, з іншого боку, нова ситуація вимагає нових відповідей, наприклад, місцевим підприємцям слід збільшити онлайн продажі.

У своїй промові Генетта Ковач-Румп представила питання бухгалтерського обліку, а саме порівняльний аналіз впровадження Міжнародних стандартів фінансово ї звітності в Україні та Угорщині. Дякуємо організаторам за високоякісну організацію онлайн- конференції та за  можливість  брати в ній участь.

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar