Викладачі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ взяли активну участь у організації та проведенні національного мультипредметного тесту

Під час складних часів війни в Україні, тисячі українських сімей були змушені тимчасово залишити свої домівки та виїхати за межі кордону з метою забезпечення особистої безпеки. Випускники шкіл стали однією з уразливих груп, так як попередній навчальний рік вони провели змінюючи традиційний формат навчання на онлайн.

Так само, як і в минулому році, у 2023 році зовнішнє незалежне оцінювання було організовано у форматі національного мультипредметного тесту. До проведення НМТ в цьому році долучилися 30 європейських країн, а також США та Канада, надаючи випускникам шкіл можливість скласти тест у більш ніж 50 містах світу. Подолавши виклики віддаленого навчання, учні перевірили свої знання та навички, склавши тест з української мови, математики та обраного ними третього предмету. Тестування проводилось в спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях навчальних закладів, що використовуються як тимчасові екзаменаційні центри (ТЕЦ) для забезпечення комфортних умов та надійності проведення тестування. У таких центрах забезпечується належний рівень технічного забезпечення, що дозволяє ефективно перевірити знання та навички випускників.

Не дивлячись на складні обставини, викладачі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ не залишилися осторонь і приєдналися до організації національного мультипредметного тесту в Будапешті. В столиці Угорщини, на базі престижного Будапештського університету імені Лоранда Етвеша, був організований тимчасовий екзаменаційний центр. До даного ТЕЦ зареєструвалися 204 випускники з різних регіонів України, які тимчасово перебувають в Угорщині. З метою забезпечення комфортних умов для учасників, тестування проводилося протягом двох днів – 14 та15 червня у дві зміни. Завдяки злагодженій співпраці персоналу, всі випускники без зовнішніх перешкод змогли скласти тест. Дякуючи співробітникам Будапештського університету імені Лоранда Етвеша, які забезпечили випускникам належні умови для проходження тестування, а персоналу ТЕЦ надали весь необхідний інвентар, процес проходження тестування пройшов успішно і ефективно.

Греба Ілдіко