Викладачі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ серед викладачів 26-го Літнього університету Карпатського басейну в рамках програми мобільності ERASMUS+

25-30 липня 2023 року Будапештський університет імені Лоранда Етвеша (ELTE, 1088 Будапешт, бульвар Музeум, 4/а) організувала 26-й Літній університет Карпатського басейну в Будапешті, головною метою якого – за словами організаторів – є об’єднання вищої освіти в Карпатському басейні та надання можливостей для професійного розвитку та зустрічей для студенти та викладачі угорськомовної ВНЗ регіону. На цьогорічному заході на студентів з-за кордону чекало 7 секцій.

Цього року спікерами на престижній професійній події були Ласло Браун та кандидат історичних наук Самборовскі-Нодь Ібоя з Кафедри історії та суспільних наук, та Василь Сіладі викладач Кафедри філології (відділення англійської філології). Усі троє наших викладачі виступали у Загальній секції факультету гуманітарних, педагогічних, психологічних та соціальних наук, девізом якої був – «Подорож». ELTE вітала спікерів з-за кордону в рамках програми мобільності ERASMUS+.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Ласло Браун прочитав лекцію про еміграцію із Північно-Східного Карпатського регіону, яка мала місце на рубежі 20-го століття, Ібоя Самборовскі-Нодь про всесвітньо відому австралійську художницю Джуді Касаб (Judy Cassab, Kaszab Judit), яка походила з Берегові, тоді як Василь Сіладі представив, як англійська мова стала сполучною ланкою між культурами. Програму сесії можна переглянути тут.

 

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar