Викладачка ЗУІ стала членом журі на конкурсі з викладання рідної мови

20-21 квітня 2023 року в угорському місті Егер відбувся 11-й Національний конкурс з викладання рідної мови, організований спільно з об’єднанням угорських філологів Угорської лінгвістичної асоціації та кафедрою угорського мовознавства Католицького університету ім. Кароля Естергазі. Учасників конкурсу оцінювало почесне журі, до складу якого увійшла й завідувачка кафедри філології ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Аніко Берегсасі.

У перший день конкурсу відбулася фахова конференція, де учасники конкурсу та їхні керівники прослухали пленарну лекцію Агнеси Сабо Анталней та Аніко Берегсасі. У своїй лекції завідувачка кафедри висвітлила історію реформування предметної педагогіки угорської рідномовної освіти на Закарпатті, підбила підсумки найважливіших етапів, досягнень, напрацювань і невдач останніх двох десятиліть, а також можливостей для розвитку.

Другий день заходу присвятили конкурсу, де відкриті уроки оцінювало журі у складі 9 осіб на основі заздалегідь розроблених предметно-педагогічних критеріїв.

Філологічний факультет ЗУІ отримав запрошення залучати студентів угорського відділення до участі в конкурсі й у майбутньому.

Сподіваємося, що наступного року угорське відділення інституту взяти участь у цьому важливому і престижному заході не лише як лектор і член журі, але і як навчальний заклад-конкурсант.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar