Волонтери у складі американських лікарів допомагали в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ

9 листопада до Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ вдруге прибули американські медики-волонтери в організації Баптистської служби милосердя. Їхня мета – допомогти людям, які проживають на Закарпатті, шляхом надання загальної медичної допомоги та проведення скринінгових тестів для покращення якості їхнього життя.

Пацієнти, які прибувають на медогляд, після швидкої реєстрації проходять загальне обстеження стану здоров’я, після чого їх направляють до вузькопрофільних спеціалістів відповідно до скарг. Окрім обстежень на сучасних якісних медичних обладнаннях, фахівці-волонтери пропонують пацієнтам медикаменти й вітаміни.

Активну участь у роботі волонтерів узяли студенти спеціальності «англійськa мовa та література» Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. Завдяки володінню англійською, українською та угорською мовами, вони допомагають у процесі спілкування англомовних лікарів з місцевим населенням. Наші студенти вкотре мають змогу практикувати перекладацьку діяльність. Влітку вони також відвідали кілька закарпатських сіл з Баптитською службою милосердя i надали допомогу внутрішнім переселенцям з різних регіонів України.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar