Вручення іменних стипендій відмінникам у Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ

25 листопада 2021 року вже втретє відбулося урочисте вручення іменних стипендій відмінникам, яке спільно проводять Фонд «Pallas Athéné Domus Meriti» (PADME), Ніредьгазький університет (Угорщина)  і Закарпатський угорський  інститут імені Ференца Ракоці ІІ (ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ). Цього року лауреатами були здобувачі вищої освіти, які навчаються  на неакредитованій спеціальності у м. Берегове (освітня програма «Економіка та менеджмент»).

Метою фонду за сприянням Угорського національного банку при започаткуванні програми іменних стипендій відмінникам була підтримка талановитих студентів Карпатського басейну, які  досягли успішних результатів у галузі економіки. Фонд «PAMDE»  з Ніредьгазьким університетом вперше оголосили про заявку на участь у програмі у 2019 році, і відтоді щороку 10-13 молодих студентів отримують стипендії по цій програмі.

Цьогорічне дійство відбулося в гібридній формі, зокрема переможці стипендіальної програми, керівництво та викладачі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ були присутніми  в урочистій залі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, а спонсори і представники альма-матер – дистанційно (онлайн).

Спочатку всіх присутніх привітав ректор закладу доктор з гуманітарних наук, проф. Черничко Степан Степанович, який побажав і надалі таких же хороших результатів й всебічного розвитку на шляху до досконалості. Потім до слова запросили заступницю ректора Ніредьгазького університету Кошане д-р Біланіч Агнеш (Kósáné dr. Bilanics Ágnes), яка теж привітала переможців і колег.

Представник Угорського національного банку і Фонду «PAMDE» Бартфоі-Сабов Жолт Томаш (Bártfai-Szabó Zsolt Tamás), у свою чергу, привітав усіх присутніх і провів цікаву бесіду. Спікер підкреслив успішність результатів поточної співпраці і наголосив на подальших можливостях, адже у закладах  наявні перспективні проєкти  не лише для підтримки й мотивації студентів економічних спеціальностей, науковців і викладачів, а й  учнів та підприємців (фінансова грамотність й основи підприємництва).

Після всіх привітань учасники мали змогу подивитися відеоролик про результати співпраці Угорського національного банку й ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ. На завершення програми відбулося урочисте вручення іменних стипендій відмінникам тринадцятьом здобувачам освіти.

Шімон Віолетта й Торішня Фружіна від імені студентів подякували за можливість прийняти участь у стипендіальній програмі й окреслили напрями її використання.

Колектив кафедри обліку і аудиту висловлює щиру подяку організаторам проєкту і сподівається на успішну подальшу співпрацю!

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar