Закарпатська угорська стипендіальна рада висунула кандидатури 112 осіб на отримання стипендій від Міністерство культури та інновацій Угорщини у 2023/2024 навчальному році

Міністерство культури та інновацій Угорщини спільно з фондом громади «Темпус» оголосило конкурс на отримання стипендій для підтримки наукової діяльності студентів вищих навчальних закладів на батьківщині та закордонних молодих науковців у 2023/2024 навчальному році.

Подати заявку на участь у стипендіальній програмі підтримки дослідницької діяльності на малій батьківщині мали змогу громадяни України угорської національності, які навчаються у вищих навчальних закладах за межами Угорщини за ОКР «Бакалавр», за ОКР «Магістр» та ОКР «Доктор наук», в електронній формі, бюджет програми для Закарпатської області склав 27 000 000 форинтів. Адмініструватвні повноваження стипендіальної програми на Закарпатті здійснював Берегівський інформаційний центр “Агора” до кінцевого терміну подачі заявок 21 лютого 2024 року. Для розгляду поданих заявок та підготовки рейтингу 27 лютого 2024 року відбулося засідання Експертної комісії, яка складалася з 10 членів. Всього надійшло 104 заявки від здобувачів освіти за ОКР «Бакалавр», 38 – за ОКР «Магістр» та 21 – за ОКР «Доктор наук», з яких 29 лютого 2024 року Експертна комісія Закарпатської угорської стипендіальної ради висунула 90 кандидатів на отримання стипендій.

Крім того, фонд оголосив стипендію для підтримки закордонних молодих викладачів, можливостями програми змогли скористатися 22 учасники із Закарпаття, які мали подати свої заявки до 21 лютого. Загалом 42 молодих науковці виявили бажання взяти участь у стипендіальній програмі, 32 з яких вже мають ступінь доктора наук, а 10 – такого ступеня ще не мають. Закарпатська угорська стипендіальна рада висунула на розгляд Експертного комітету 22-х кандидатів.

Остаточне рішення про присудження спедендій висунутим кандидатам винесе Експертна комісія.

Інформаційний центр «Агора»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar