Засідання Вченої ради та викладачів інституту

Вчена рада ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ провела першу сесію 2022-23 навчального року. У рамках засідання відбулися  загальні збори трудового колективу перед навчальним роком.

На початку заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на війні воїнів. Потім учасників привітав ректор Степан Черничко.

Під час засідання присутніми було розглянуто багато питань порядку денного, а також прийнято рішення щодо навчального року та початку семестру.

Жужанна Фюзеші, завідувач завідувач відділу контингенту студентів ЗУІ, виступила зі звітом щодо минулого навчального року. Аттіла Товт, відповідальний секретар приймальної комісії, представив часткові результати вступної кампанії на основі отриманих на даний момент запитів і заяв.

Проректор інституту Адальберт Рац представив структуру наступного навчального року. Запропонована структура семестру та план роботи були затверджені членами Вченої ради. Далі проректор пояснив систему та структуру розкладу.

ЗУІ ім. Ференца Ракоці з цього навчального року запроваджує подвійний диплом (double degree). Ректор Іштван Черничко поінформував присутніх про новозапроваджену форму навчання та її можливості.

Воєнний стан та його наслідки впливають на хід навчання. Відповідно до положення в інституті створено укриття, користування якими є обов’язковим для працівників та студентів закладу. Проректор з господарської роботи Аттіла Когут проінформував колектив про їх використання.

Після спільного обговорення та зборів трудового колективу Вчена рада продовжила роботу, ухваливши необхідні рішення та постанови.

Відповідно до представлених та прийнятих питань порядку денного, Рада одноголосно прийняла список кураторів груп.

План заходів закладу на наступний навчальний рік був складеним заздалегідь кожним відділом. Їх представила завідувач секретаріатом ЗУІ Андреа Молнар. Члени ради ухвалили його одноголосно.

Положення про Раду із забезпечення якості вищої освіти представив Імре Сакал, голова ради. Було обговорено нову структуру, а також план підготовки посібника із забезпечення якості закладу. План було прийнято членами вченої ради одноголосно.

Також прийнято рішення про внесення змін до положень інституту щодо інших його підрозділів.

Про підвищення кваліфікації викладачів інституту розповів проректор Дюло Фодор. Запити на підвищення кваліфікації, подані до цього часу, були прийняті членами Ради.

Андреа Молнар розповіла про вручення премій Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, представивши список номінантів. Питання порядку денного стосувалося трьох нагород – премії ім. Томчані, пам’ятної медалі інституту ім. Ференца Ракоці ІІ та звання видатного працівника ЗУІ ім. Ференца Ракоці.

Г. А.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar