Збереження традицій, формування команди, набуття досвіду

1 жовтня 2021 року для студентів 2 курсу спеціальності «Туризм» Закарпатського угорського інституту ім.Ференца Ракоці ІІ  був проведений фаховий день присвячений сільському туризму в сільській садибі с.Великі Береги. Незважаючи на пасмурну погоду, день був справді приємним та насиченим подіями.

Завдяки координатору садиби Гал Адель, студенти мали змогу дізнатись про життя та звичаї угорського сільського населення, а також помилуватись ботанічним садом, який знаходиться біля будинку. Під час командних завдань студенти спільно працювали над тим, щоб приготувати місцевий делікатесний десерт – багряника.  Протягом дня студенти мали можливість отримати практичні навички з сільського туризму та гостинності, а також використати свої знання, отримані в рамках предмета «Сільський туризм».

У другій половині дня, за допомогою майстра з рукоділля Вікторії Пап з м.Берегове, студенти змогли навчитися техніці валяння та дізнатися, для чого викорстовували давні угорці повсть, тобто ягнячу шерсть. Ще однією цікавинкою були лекції, пов’язані із Закарпаттям (про закарпатську народну архітектуру, культуру, народну музику, народні традиції, гастрономію тощо), які розширили знання студентів про те, наскільки багатою та різноманітною може бути сільська місцевість нашого краю.

Цей чудовий день, який пройшов у гарному настрої та сімейній атмосфері, був організований викладачем Еніке Шаш для того, щоб студенти отримали безпосередній досвід та збагатили знання про сільське життя в минулому. Можна сказати, що всі повернулися додому задоволеними та збагачені досвідом.

Пап Ліліанна
студентка 2 курсу
спеціальності Туризм

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar