Викладачі кафедри обліку і аудиту пройшли тренінг бізнес-симуляції

У рамках міжнародної співпраці між ЗУІ та нідерландською компанією Inchainge B.V., четверо викладачів кафедри обліку і аудиту (проф. Пойда-Носик Н.Н., доц. Макарович В.К., доц. Стойка Н.С. та Лоскоріх Г.Л.) 09 жовтня 2021 року пройшли сертифіковане навчання по використанні бізнес-симуляції The Fresh Connection для цілей інтеграції в навчальний процес. Ставши учасниками бізнес-гри, розробленої нідерландською компанією,  команда викладачів ЗУІ змагалася з командами викладачів інших країн за кращі управлінські рішення у ланцюгу постачань з метою виведення віртуальної компанії з кризового стану. Команди учасників  змагалися між собою за кращі показники прибутковості за допомогою стратегічних і тактичних рішень.

У кожній команді викладачі розподілили між собою ролі керівників структурних підрозділів компанії, а саме: Supply Chain Director (Директор з логістики), Purchasing Director (Директор по закупкам), Sales Director (Директор з продажу) та Operations Director (Директор з виробництва). За результатами перших 3-х раундів команда ЗУІ вийшла на 2-е місце серед інших команд.

Заступник завідувача кафедри Лоскоріх Г.Л.: Ми мали можливість сформувати бізнес-стратегію у перспективі, активізувати вміння домовлятися в команді, що, у свою чергу, привело  до  спільних обґрунтованих  фінансових, маркетингових, менеджерських рішень, які рухали всю команду вперед  і забезпечили ефективну організацію діяльності компанії, зокрема її здорову «спортивну» ринкову конкуренцію. Цей захоплюючий, креативний тренінг, який моделює реальні бізнес-процеси умов відповідної компанії, є дуже важливим інтерактивним методом навчання у формі «командної роботи», коли кожен учасник може розвивати свої комунікаційні, організаторські, управлінські та аналітичні навички (soft skills) у професійній діяльності.

Проф.Пойда-Носик Н.Н.: Такий тренінг розвиває здатність системно мислити, розширює світогляд і  посилює навички командної роботи. Ми вдячні нідерландській компанії та її партнерам за співпрацю, навчання викладачів та постійну інформаційну підтримку у частині впровадження платформи The Fresh Connection у навчальний процес. Цьогоріч студенти 3-го курсу денної форми навчання спеціальності «облік і оподаткування» зможуть протягом 1-го семестру оволодіти навичками управління бізнесом на базі симуляції  у рамках вивчення курсу Міжнародна економіка”.

Щиро вдячні організаторам за цікавий і змістовний тренінг, креативне поєднання теоретичної та практичної  його частини.

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar