Здобувачі спеціальностей «Дошкільна освіта», «Початкова освіта» та «Освітні, педагогічні науки» на тижні академічної доброчесності

У Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ з 8 по 12 квітня проходив тиждень академічної доброчесності.

В рамках заходу здобувачі освіти та викладачі інституту мали змогу детальніше ознайомитися з принципами академічної доброчесності. Організатори заходу розробили путівник з академічної доброчесності для здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників закладу. Також за сприяння студентського самоврядування та медіацентру інституту створено та розповсюджено на ТікТок-каналі закладу відеоролики про академічну доброчесність очима здобувачів освіти та співробітників інституту для популяризації цінностей академічної доброчесності серед студентської та науково-педагогічної спільноти. Це дало учасникам заходу можливість не тільки зрозуміти важливість академічної доброчесності, але й обговорити практичні аспекти її застосування у навчальному процесі. Особливу увагу було приділено виробленню навичок ідентифікації та запобігання академічному плагіату, що є важливим аспектом підтримання стандартів якості освіти. В рамках заходу, здобувачі спеціальностей «Дошкільна освіта», «Початкова освіта» та «Освітні, педагогічні науки» отримали багато цінної інформації, обговорили актуальні питання щодо запобігання академічного плагіату при написанні кваліфікаційних робіт і в рамках проєкту «Академічний плагіат очима здобувачів освіти» створили свої розробки.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar