ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ проходить міжнародна наукова конференція

30-31 березня за організації Кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ імені Ференца Ракоці відбудеться міжнародна наукова конференція «Виклики сучасної освіти, зумовлені екстремальними умовами функціонування». Захід організовується в рамках циклу заходів «Дні Ракоці».

У рамках дводенної конференції відбулися пленарні засідання та секційні засідання.

Другий день конференції відкрила заступниця Державного секретаря з питань вищої освіти Міністерства культури та інновацій (МКІ) д-р Вероніка Варга-Баюс.

«В останні роки перед усіма нами повстають непрості випробування. Виклики, які докорінно змінюють наш звичний спосіб життя. І всі ці переміни почалися з приходом пандемії, яка спричинила справжній колапс у сфері охорони здоров’я. Тоді ми ще й навіть не могли підозрювати, з якими труднощами нам доведеться зіткнутися в майбутньому. Більше року тому розпочалася активна фаза російсько-української війни, яка продовжує впливати на наше життя і донині. Уряд Угорщини ще на початку війни розпочав надавати гуманітарну допомогу. Забезпечення потреб біженців, які шукають прихисток, триває й досі. Угорська держава несе відповідальність за долю угорців, які живуть за її межами»,

– наголосила вона.

Потім слово взяла начальник управління освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації Маріанна Марусинець, яка у своїй вітальній промові привітала організаторів заходу з проведенням конференції та висловила свої пропозиції щодо подальшої плідної співпраці.

Опісля привітальних промови доповідачі представили результати своїх досліджень у 13 сесіях – «Емпіричні дослідження в педагогіці», «Освітній менеджмент в умовах кризи в закладах середньої та вищої освіти», «Діджиталізація та інноваційні технології в управлінні закладами освіти», «Освітній менеджмент та освітні інновації в умовах кризи в галузі гуманітарної освіти», «Дистанційне навчання в умовах кризи», «Інноваційні технології в початковій школі», «Оновлення змісту освіти в умовах воєнного часу», «Інновації в галузі іноземних мов та формування вмінь і навичок: Досвід та можливі рішення», «Виклики та методологічні рішення в природничій галузі та екологічній освіті», «Дивергенція та важливість підтримки здоровя в кризових ситуаціях», «Вплив кризових ситуацій (війна, пандемія, дистанційна освіта) на ментальне здоровя людини», «Вплив кризових ситуацій на історію становлення педагогічної науки», «Наукові дослідження студентів у галузі освіти».

В рамках заходу присутні мали змогу отримати корисні поради від відомих професорів та докторів філософії з університетів Угорщини, Польщі, Словаччини та Сербії.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English