Виставка «Ірка 30» завершилася показом фільму

Дитячий журнал «Ірка», перший номер якого світ побачив у 1993 році, став популярним і улюбленим виданням для багатьох маленьких читачів. З цієї нагоди ГО «Товариство угорських митців Закарпаття образотворчого та прикладного мистецтва імені Імре Ревеса» (RIT) організувало виставку ілюстрацій та попередніх випусків часопису. Експозицію можна було оглянути з 22 лютого до 22 березня року в нещодавно відкритій галереї «Na’Conxypán» у центрі Берегова.

За останній 1 місяць галерея прийняла чимало дітей та шкільних груп, які прийшли помилуватися надбанням, створеним журналом «Ірка» за 30 років свого існування. 22 березня, як одна з останніх подій виставки, організатори влаштували показ документального фільму про багаторічну діяльність дитячого часопису.

Присутніх привітала голова RIT та кураторка галереї «Na’Conxypán» Агнеша Кулін. За її словами, за час роботи виставки до галереї завітали 14 груп учнів молодших класів, які мали змогу не лише ознайомитися з матеріалами виставки, але й взяти участь у цікавих іграх та розвагах.

Після церемонії відкриття відбувся показ документального фільму, в якому поети, редактори та ілюстратори «Ірки» розповіли про досвід роботи над журналом.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar